Gorky Park & Gorky Park Food Row

Wanneer je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, kun je een bezoek brengen aan Gorky Park. Dit is een amusementspark in het centrum van Moskou, waar voor jong en oud genoeg te beleven is. Het park is 120 hectare groot en bevat naast een aantal grote tuinen ook enkele attracties en dieren. Ook vind je hier genoeg mogelijkheden om een hapje te eten, in een van de restaurants in Gorky Park Food Row. Veel inwoners van Moskou zien deze plek als een punt om tot rust te komen en te genieten van tijd met vrienden en familie.

Kermisgevoel in Gorky Park

Gorky Park en Gorky Park Food Row ligt aan de Moskva, een van de grotere rivieren die door Moskou loopt. Het park is ontstaan in 1928, door het samenvoegen van verschillende grote tuinen. In 1932 werd hier de eerste lijn van de kinderspoorwegen aangelegd; waardoor kinderen konden kennismaken met alle aspecten van de spoorwegen, onder de begeleiding van volwassenen. Vandaag de dag vind je hier enkele kleinschalige attracties; en het is dan ook niet te vergelijken met bijvoorbeeld attractiepark Tivoli in Kopenhagen. Gorky Park is dan ook eerder een kermisterrein te noemen dan een attractiepark.

Schaatsen in het hart van Moskou

Toch is het leuk om hier een middagje naartoe te gaan, voor jong en oud. Jonge kinderen kunnen in een van de attracties, zoals de draaimolen, het reuzenrad of de schiettent. Ook zijn er dieren als apen en tijgers die van dichtbij te bewonderen zijn. Er staat ook een testmodel van Boeran, het bekende Sovjet ruimteschip. Ook in de winter is het leuk om naar Gorky Park te gaan; enkele lanen worden dan onder water gezet en zo ontstaat er een ijsbaan. Het hele jaar door geniet je ook van lekker eten in Gorky Park Food Row.

Meer over Gorky Park & Gorky Park Food Row

  • Openingstijden:

    Het park zelf is 24/7 open, de attracties en restaurants hebben allen hun eigen openingstijden.

  • Adres:

    Krymsky Val, 9, Moskva, Rusland, 119049

  • Telefoon:

    +7 495 995-00-20

  • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou