Kremlin

Tijdens een bezoek aan metropool Moskou is er in ieder geval één locatie die je bezocht moet hebben: het Kremlin. Hiermee wordt het geografische en historische centrum van Moskou bedoeld. Je vindt hier allerlei toeristische bezienswaardigheden, zoals een aantal kathedralen en paleizen, maar ook het Tsarenkanon en de Tsarenklok, de grootste klok ooit gegoten. Er zit een rijke geschiedenis aan het Kremlin, vooral tijdens de Koude Oorlog werd deze stadskern gezien als een centrum voor de communistische machthebbers. Je kunt een bezoek aan het Kremlin zeer goed combineren met een bezoek aan de andere bezienswaardigheden in de buurt.

Een rijke geschiedenis

Het Kremlin heeft niet alleen een grote rol gespeeld tijdens de Koude Oorlog. Door opgravingen is geconstateerd dat hier al in de bronstijd een nederzetting werd gebouwd. Door de eeuwen heen groeide deze plaats; in 1156 werd er een houten fort gebouwd en deze plek groeide uit tot een bloeiende stad. De muren rondom het Kremlin waren van hout, maar werden in de 14e eeuw vervangen door wit natuursteen. Op deze manier was de vesting goed beschermd tegen invallen van de Mongolen. Door de tijd heen werden er in deze burcht een aantal kerken en kathedralen gebouwd die vandaag de dag nog zijn te bezichtigen voor publiek.

Een dagje naar het Kremlin

Voor iedere toerist in Moskou is het Kremlin een absolute aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie of stedentrip. De rijke geschiedenis van deze stadskern is zeer indrukwekkend; daarnaast zijn ook alle bouwwerken die hier nog staan de moeite waard om van dichtbij te bewonderen. Je kunt een tour boeken en met een gids meegaan, die je alles verteld over de geschiedenis, maar ook de hedendaagse gebeurtenissen in het Kremlin. Je kunt ook op eigen houtje op ontdekkingsreis gaan door dit bijzondere stadscentrum. Ook vanaf de rivier Moskva kun je een prachtig beeld krijgen van het Kremlin, zoals de witte muren en het Congresgebouw.

Meer over Kremlin

 • Openingstijden:

  Openingstijden voor de Musea:
  - Maandag t/m Woensdag: 09:30 tot 18:00
  - Donderdag: Gesloten
  - Vrijdag t/m Zondag: 09:30 tot 18:00

  - Kaartverkoop tussen 9:00 en 17:00

 • Adres:

  Moskou, Rusland, 103073

 • Telefoon:

  +7 495 697-03-49

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou