Metro van Moskou

Er is een handige manier om je in Moskou te verplaatsen van de ene naar de andere plek: de metro. De metro van Moskou is een van de meest gebruikte metronetwerken ter wereld. Dagelijks maken er gemiddeld 7,1 miljoen mensen gebruik van; op werkdagen ligt dit aantal zelfs boven de 9 miljoen. Het is als toerist niet alleen erg handig om gebruik te maken van de metro, maar je komt ook allerlei architectonische hoogstandjes tegen tijdens het reizen met de metro. Er zijn diverse metrostations met een bijzondere architectuur, bijvoorbeeld naar de stijl van bekende socialistische gebouwen.

Metronetwerk in Stalinistische stijl

De metro van Moskou bestaat uit een netwerk van 14 lijnen met stations in het centrum van de stad en daarbuiten. Op deze manier kun je als toerist alle kanten op en is er altijd wel een metrostation in de buurt waar je op kunt stappen. De bovengrondse stations bevinden zich vaak in grote bouwwerken, waardoor het lastig kan zijn om te zien dat het hier gaat om een metrostation. Dit heeft alles te maken met de Stalinistische architectuur. Stalin wilde de bevolking het gevoel geven dat ze een goede toekomst stond te wachten, daarom hebben de meeste metrostations prachtige versieringen.

De metro van Moskou; een bezienswaardigheid op zich

Een aantal stations hebben speciale thema’s. Zo heeft station Majakovskaja het thema luchtvaart, en komt bij station Kievskaja de vriendschap tussen Rusland en Oekraïne naar voren door middel van mozaïeken van beelden met verwijzingen naar het land. Ook station Komsomolskaja is een van de mooiste stations met ronde pilaren en grote kroonluchters. Je kunt als reiziger een kaartje kopen van een of meerdere ritten; zo kun je bijvoorbeeld een kaartje kopen voor de metro van Moskou die 10 ritten geldig is. De kaartjes kun je kopen in de stations; hier staan automaten waar je de tickets kunt kopen

Meer over Metro van Moskou

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten

 • Website: