Bolsjojtheater

Liefhebber van ballet en opera? Dan mag een bezoek aan het Bolsjojtheater in Moskou zeker niet ontbreken. Dit gebouw bevindt zich aan het Theaterplein en is gevestigd in de buurt van het Kleine Theater. Je kunt hier als toerist niet alleen terecht voor een voorstelling, maar het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen. Hierbij leer je over de rijke geschiedenis van het theater in Moskou, maar krijg je ook de unieke mogelijkheid om backstage te kijken, waar alle voorbereidingen plaatsvinden voor een grote voorstelling. Het gebouw is zowel aan de buiten- als aan de binnenkant zeer indrukwekkend.

Onvergetelijke ervaring in Moskou

Het Bolsjojtheater in Moskou is een absolute aanrader voor iedereen die van theater, ballet en opera houdt. Dit prestigieuze theater kent vele beroemde voorstellingen die altijd uitverkocht zijn. Wanneer je dus een trip naar Moskou plant en je wilt graag een voorstelling bijwonen, dan moet je er snel bij zijn. Een concert in het Bolsjojtheater is een onvergetelijke ervaring. Het gebouw werd in 1853 getroffen door een brand, en hiervoor was een grote reconstructie nodig. Ook in 2005 vond er een renovatie plaats, deze duurde zes jaar, tot 2011. Vandaag de dag is het concertgebouw geopend voor publiek.


Het Bolsjojtheater van binnen bewonderen

Zowel overdag als ’s avonds kun je langs het Bolsjojtheater wandelen en mooie foto’s maken van het gebouw. Om de binnenkant van het theater te kunnen bewonderen, heb je tickets nodig; of van een voorstelling, of van een rondleiding. Deze kun je van tevoren online bestellen, zodat je zeker bent van toegang tot een van de mooiste concertzalen ter wereld. Ook kun je je bezoek combineren met een het bezichtigen van andere bezienswaardigheden in de buurt. Zo is het Rode Plein goed te bereiken vanaf het concertgebouw, en kun je ook naar het Kremlin, het geografische en historische centrum van Moskou en Rusland.

 • Bolsjojtheater by Night
  Bolsjojtheater by Night
  1/2
 • Close-up van het Bolsjojtheater
  Close-up van het Bolsjojtheater
  2/2

Meer over Bolsjojtheater

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten

 • Adres:

  Theatre Square, 1, Moskva, Rusland, 125009

 • Telefoon:

  +7 495 455-55-55

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou