Vogeltjesmarkt

Waar wij in Nederland deze markt kennen als de Vogeltjesmarkt noemen ze deze in Antwerpen zelf de Vogelenmarkt. De Vogeltjesmarkt is bekend onder de toeristen, in iedere gids kom je deze tegen. Iedere zondagochtend komen vele duizenden toeristen de markt bewonderen, bij mooi weer kan het knap druk zijn.

Geschiedenis

De Vogelenmarkt is ontstaan in de 16e eeuw op de Meir (bekende winkelstraat). Het was een handelsmarkt waar met name pluimvee, knaagdieren en later ook vogels werden verhandeld. Doordat de markt niet alleen door handelaren leuk was om te bekijken is deze ook bekend geworden bij toeristen en daardoor aanzienlijk gegroeid. Inmiddels zijn ook de omliggende straten en pleinen betrokken bij de Vogeltjesmarkt. De laatste jaren ligt de markt een beetje onder vuur. Er zou niet op een humane manier met de dieren worden omgegaan en dit heeft het imago van de markt behoorlijk aangetast. Er zijn niet veel dieren meer te vinden en het is een standaard markt geworden met kleding, etenswaren en nog veel meer die overigens nog wel steeds de moeite waard is om te bezoeken.

Praktische informatie

We hebben nog even wat informatie beschreven die nuttig kan zijn wanneer je de Vogeltjesmarkt wilt bezoeken.

Wanneer:
Iedere zondagochtend in het jaar. Zelfs op feestdagen is de Vogeltjesmarkt gewoon open. Vanaf 8:00 – 13:00 uur mogen de spulletjes worden verkocht, in de zomer tot 14:00 uur.

Hoe kom je er:
Als je met de auto bent is dit een goede optie, je kunt op zondagochtend namelijk gratis in de buurt van de Vogelenmarkt parkeren. Ook zijn er een aantal parkeergarages te vinden waar je helaas wel voor moet betalen. Een andere optie is het openbaar vervoer.

Kosten:
Het is een openbare markt, er zitten geen kosten vast aan een bezoekje aan de markt.

Kinderen:
Voor kinderen is dit ook nog wel een leuke markt vanwege de beestjes die er te vinden zijn. Veel zijn het er niet maar door de paar beestjes maakt het de markt voor kinderen wel leuker dan andere markten.

Meer over Vogeltjesmarkt

  • Openingstijden:

    Iedere zondagochtend vanaf 08:00 tot 13:00 is de vogeltjes markt er.

  • Adres:

    Graanmarkt, 2000 Antwerpen, Belgiƫ

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Antwerpen