Zoo Antwerpen

De dierentuin van Antwerpen is ontstaan in 1843 en is daarmee één van de oudste dierentuinen ter wereld. De dierentuin ligt pal tegen het mooie Centraal Station aan en is daardoor zeer goed bereikbaar met de trein. Ondanks dat de dierentuin midden in de stad ligt heb je hier geen enkele last van wanneer je er daadwerkelijk rond loopt. Het is een oase van rust en je bent er echt even helemaal uit.

Met ruim 5000 verschillende dieren (meer dan 750 soorten!)ben je wel even zoet om alles te bekijken. De hoogtepunt van de dierentuin in zonder enige twijfel het grote rifaquarium, hierin kan je ruim 4000 vissen en schitterend gekleurde koralen bewonderen. Het Hippotopia is een ander mooi stukje dierentuin wat je op deze manier nergens anders tegenkomt. Er is een stukje moerasgebied gebouwd waarin je diverse moerasdieren tegenkomt. De nijlpaarden zijn hier de grootste attractie maar ook de roze flamingo’s trekken veel bekijks.

Eten en drinken

Uiteraard zijn er in de dierentuin voldoende plekken waar je iets te eten en drinken kunt halen. De prijzen zijn relatief hoog en vaak zie je dan ook dat bezoekers zelf broodjes en drinken meenemen om lekker op een bankje op te eten. Dit is gewoon toegestaan.

Bereikbaarheid

Zoals eerder aangegeven is deze dierentuin midden in de stad van Antwerpen pal tegen het Centraal Station gelegen. Wanneer je met de trein richting Antwerpen gaat ben je er dus in 2 minuten lopen. Wanneer je met de auto gaat is het makkelijk om de auto bijvoorbeeld op de parkeerplaats onder het Centraal Station te zetten. Het maximale tarief voor een dag parkeren komt op 20 Euro. Met het openbaar vervoer (bus / tram) is de dierentuin ook heel goed bereikbaar, hiervoor kun je het beste gebruik maken van de website van De Lijn.

Prijzen

Voor de meest actuele prijzen is het verstandig om te kijken op https://www.zooantwerpen.be/nl/dagtickets/. Let op, wanneer je van te voren online je toegangsbewijs koopt krijg je een korting van €1,50 per kaartje. Soms zijn er ook wel eens kaartjes te verkrijgen via zogenaamde kortingswebsites, altijd de moeite waard om hier even naar te zoeken!

Meer over Zoo Antwerpen

  • Openingstijden:

    De dierentuin is 365 dagen per jaar open. De openingstijden verschillen per jaargetijde, kijk voor de meest actuele tijden op de website van Zoo Antwerpen. Hier zie tevens het dagprogramma staan waarop je bijvoorbeeld voedertijden ziet.

  • Adres:

    Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen, Belgiƫ

  • Telefoon:

    +32 3 224 89 10

  • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Antwerpen