Stadspark

Het stadspark is één van de weinige plekjes in Antwerpen waar je een lichte glooiing in het landschap kunt terugvinden. Het park is een echte smeltkroes van culteren en religies. Het park wordt drukbezocht door veel verschillende personen. In de ochtend zul je hier veel joggers tegenkomen die de drukte van de stad in dit park even lekker kunnen ontvluchten. Ouders met kleine kinderen en ouderen komen hierna vaak naar het park. In de middag zijn er veel jongeren die bij het skatepark te vinden zijn.

Kinderen

Wanneer je met kinderen in Antwerpen bent doe je ze er echt een enorm plezier mee om het Stadspark te bezoeken. Er zijn meerdere speeltuinen te vinden met schommels, klimrekken en glijbanen waar ze even heerlijk kunnen spelen. Zeker met mooi weer kunnen ze ook heerlijk op de mooie grasvelden spelen en is een picknick ook heel leuk om met ze te doen.

Het park zelf

Het park is geleden middenin het centrum van Antwerpen maar zo voelt het zeker niet. Sterker nog, je krijgt het gevoel even aan de drukte van de stad te zijn ontsnapt. Het park is aangelegd in de 19e eeuw en heeft kenmerken van de Engelse stijl. Het park is bovenaf in de vorm van een driehoek aangelegd.

Locatie

Het park is gelegen in het midden van het centrum, in de buurt van de Meir. Het park grenst aan de straten Rubenslei, Quinten Matsijs en de Van Eycklei.

Meer over Stadspark

  • Openingstijden:

    Het Stadspark is een openbaar park en is dus 24/7 geopend

  • Adres:

    Rubenslei, 2018 Antwerpen, Belgiƫ

  • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Antwerpen