Empire State Building

Het Empire State Building is niet alleen een gemakkelijk te herkennen punt in de drukte van de stad New York, bij deze indrukwekkende wolkenkrabber kun je ook helemaal met de lift naar boven voor een onvergetelijk uitzicht over de stad New York. Je kunt vanaf de top Manhattan zien, maar ook het beroemde Central Park. Vooral bij mooi weer kun je hier schitterende foto’s maken. Het gebouw is ook op het gebied van architectuur zeer interessant. Daarnaast is de geschiedenis van dit gebouw ook zeker de moeite waard om te ontdekken. Het Empire State Building is een geweldige ervaring voor iedereen zonder hoogtevrees.

Wereldberoemde wolkenkrabber

Het Empire State Building werd in 1931 geopend en was sinds die tijd het hoogste gebouw in New York. Deze strijd ging eerst tussen de wolkenkrabbers Chrysler Building en 40 Wall Street, maar toen deze gebouwen eenmaal stonden werd de bouw van het Empire State Building aangekondigd. Het doel was een wolkenkrabber van 320 meter, en dit werd uiteindelijk zelfs 381 meter. Jarenlang, vanaf de opening tot 1971, was het Empire State Building het hoogste gebouw ter wereld. Door de jaren heen is deze wereldberoemde wolkenkrabber gebruikt als figurant in bekende films, zoals King Kong uit 1933, Sleepless in Seattle uit 1993 en Independence Day uit 1996.

Activiteiten in het Empire State Building

Vandaag de dag zijn er tal van activiteiten die in het Empire State Building in New York te doen zijn. Zo kun je natuurlijk met de lift naar de top, waar je bij mooi weer prachtige vergezichten te zien krijgt met allerlei hotspots van wereldstad New York. Daarnaast kun je een audiotour aanschaffen waar je nog meer te weten komt over deze indrukwekkende wolkenkrabber. Verder heb je ook restaurants en een winkel waar je de nodige souvenirs kunt kopen.

 • Empire state building in de nacht
  Empire state building in de nacht
  1/6
 • Empire State Building vanaf de grond gezien
  Empire State Building vanaf de grond gezien
  2/6
 • New York skyline met het Empire State Building
  New York skyline met het Empire State Building
  3/6
 • Uitzicht naar het Empire State Building
  Uitzicht naar het Empire State Building
  4/6
 • Zonsopkomst vanaf het Empire State Building
  Zonsopkomst vanaf het Empire State Building
  5/6
 • Uitzicht op Central Park vanaf het Empire State Building
  Uitzicht op Central Park vanaf het Empire State Building
  6/6

Meer over Empire State Building

 • Openingstijden:

  Maandag: 8:00 tot 2:00
  Dinsdag: 8:00 tot 2:00
  Woensdag: 8:00 tot 2:00
  Donderdag: 8:00 tot 2:00
  Vrijdag: 8:00 tot 2:00
  Zaterdag: 8:00 tot 2:00
  Zondag: 8:00 tot 2:00

 • Adres:

  20 W 34th St, New York, NY 10001, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-736-3100

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York