Central Park Zoo

Een dagje naar de dierentuin in New York? Bezoek het wereldberoemde Central Park Zoo dat in Central Park ligt, het meest bekende park van de stad. Het is geen grote dierentuin, maar als je op zoek bent naar een leuke ochtend of middag, is dit zeer goed tijdverdrijf, zowel voor volwassenen als kinderen. Central Park Zoo bestaat onder andere uit een dierentuin, een kinderboerderij en een 4D-filmtheater. De entree van het park bevindt zich ter hoogte van 64th street, in de zuidoostelijke hoek van het park. Central Park Zoo in New York is vanaf april tot november dagelijks geopend.

Exotische dieren en één koe

In 1864 opende Central Park Zoo als eerste dierentuin in New York. In de jaren dertig werd de dierentuin opnieuw ingericht. Je kunt tal van exotische dieren vinden in deze dierentuin, waaronder rode panda’s, grizzlyberen, sneeuwluipaarden en Japanse makaken. In de kinderboerderij zijn er leuke dieren als schapen, varkens, geiten en ook een koe, de enigste in heel Manhattan. Je kunt online tickets kopen voor de dierentuin en daardoor bespaar je tijd die je niet in de rij hoeft te staan. De dierentuin is leuk voor jong en oud en ligt echt in het hart van New York.

Genoeg te beleven in Central Park Zoo

Er zijn dus tal van activiteiten in Central Park Zoo. Zo kun je de dieren op eigen houtje bekijken, maar er zijn ook dagelijks voedermomenten die je mee kunt maken. Wanneer de pinguïns of zeeleeuwen worden gevoederd, kun je hier naar kijken. Daarnaast kun je ook lekker wandelen door de dierentuin en allerlei leuke plekken ontdekken, zoals het tropisch regenwoud dat is nagebouwd, waar je slangen, vleermuizen en andere dieren vindt. Bezoek ook het 4D-filmtheater waar je even lekker tot rust kunt komen en kunt genieten van een leuke 3D film.

Meer over Central Park Zoo

 • Openingstijden:

  6 April t/m 2 November:
  - Maandag t/m Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  - Weekend & vakanties van 10:00 tot 17:30

 • Adres:

  East 64th Street, New York, NY 10021, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-439-6500

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York