Ground Zero

Het is misschien wel een van de bekendste gedenkplaatsen ter wereld: Ground Zero. Dit is de plek waar het World Trade Center zich bevond, tot het op 11 september 2001 werd opgeschrikt door een terroristische aanslag waarbij 2752 doden vielen. De twee torens stortten in, en vandaag de dag is hier een herdenkingsmonument geplaatst, dat op veel bezoekers en toeristen nog veel indruk maakt. Op Ground Zero in New York vind je ook het 9/11 Museum, waar de slachtoffers van de aanslag een gezicht krijgen. Zowel overdag als bij nacht is Ground Zero een indrukwekkend monument.

Een indrukwekkend monument

Waar nu twee enorme waterbakken staan, stonden tot en met 11 september 2001 twee grote torens: het World Trade Center. In de jaren na de aanslag hebben er op deze plek veel veranderingen plaatsgevonden. Zo is er een nieuwe toren gebouwd, de Freedom Tower, ook wel het One World Trade Center genoemd. Deze toren is met 541 meter de hoogste wolkenkrabber van New York en je kunt deze toren ook bezoeken en beklimmen. Ook zijn er tal van monumenten te vinden in deze omgeving die meer duidelijkheid kunnen geven over de aanslagen en de gevolgen hiervan.

De opties rondom Ground Zero

Er zijn verschillende mogelijkheden bij Ground Zero. Zo kun je in de eerste plaats het indrukwekkende monument bezoeken; de namen van alle slachtoffers zijn hierin gegraveerd. Verder kun je het 9/11 Museum bezoeken en ook hier rondleidingen krijgen waarin meer wordt verteld over de gebeurtenissen. Daarnaast kun je de Freedom Tower bezoeken, ook wel het One World Trade Center genoemd. Op de 100ste, 101ste en 102e verdieping van de toren vind je het observation deck: hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad New York en kun je in alle richtingen kijken. De tickets kun je online bestellen.

Meer over Ground Zero

  • Openingstijden:

    Het 9/11 Memorial is altijd geopend (publieke plaats).
    Voor het 9/11 Museum en het WTC gelden wel openingstijden.

  • Adres:

    180 Greenwich St, New York, NY 10007, Verenigde Staten

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York