Brooklyn Bridge

Op vakantie in New York en zin in een mooie wandeling? Wandel dan eens over de Brooklyn Bridge. Deze indrukwekkende brug loopt over de East River en verbindt het stadsdeel Brooklyn met het stadsdeel Lower Manhattan. Je doet er ongeveer een uur over om van de ene naar de andere kant van de brug te komen. De Brooklyn Bridge is 24 uur per dag geopend, en je kunt dus ook ‘s avonds over de brug wandelen. Met zicht op Lower Manhattan, met al haar indrukwekkende wolkenkrabbers, ziet de skyline van New York er vooral bij nacht prachtig uit.

Populaire bezienswaardigheid in New York

De Brooklyn Bridge in New York werd in 1883 gebouwd en was lange tijd de brug met de langste overspanning ter wereld. De lengte van de brug is maar liefst 1825 meter en de breedte is totaal 28 meter. Deze brug werd ontworpen door de architecten John en Washington Roebling en de droom van vader en zoon was om de mooiste brug ter wereld te verwezenlijken. Dit is ze aardig gelukt, want vandaag de dag is de Brooklyn Bridge een van de meest populaire bezienswaardigheden in New York. Dagelijks rijden er zo’n 120.000 auto’s een 4000 voetgangers over deze beroemde brug.

Wandelroutes rondom de brug

Wanneer je de Brooklyn Bridge in New York wilt gaan bezichtigen, kun je dit het beste lopend doen. Wanneer je van Brooklyn naar New York wandelt wordt je getrakteerd op prachtige beelden van de New York skyline. Wanneer je in Manhattan verblijft, kun je eerst de metro pakken richting Brooklyn, om vervolgens over de Brooklyn Bridge terug te lopen. Een fiets huren en over de brug fietsen is een uniek ervaring. Er zijn verder tal van mooie wandelroutes te vinden waardoor je de Brooklyn Bridge meepakt of waar je van een afstand een mooi uitzicht hebt op de brug.

 • Brooklyn Bridge by night
  Brooklyn Bridge by night
  1/5
 • Kabels van de Brooklyn Bridge
  Kabels van de Brooklyn Bridge
  2/5
 • Brooklyn Bridge met uitzicht op Manhattan
  Brooklyn Bridge met uitzicht op Manhattan
  3/5
 • De totale overspanning van de Brooklyn Bridge is 1800 meter!
  Brooklyn Bridge overspanning
  4/5
 • Brooklyn Bridge tussen de gebouwen door
  Brooklyn Bridge tussen de gebouwen door
  5/5

Meer over Brooklyn Bridge

 • Openingstijden:

  De Brooklyn Bridge is 24/7 publiekelijk toegankelijk.

 • Adres:

  Brooklyn Bridge, New York, NY 10038, Verenigde Staten

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York