Chrysler Building

Het Chrysler Building is misschien wel een van de mooiste en meest bekende wolkenkrabbers in New York. Met het karakteristieke ontwerp is het Chrysler Building een van de blikvangers van de stad. Hoewel de wolkenkrabber vandaag de dag vooral zakelijke doeleinden wordt gebruikt, is er zeker een mogelijkheid om een gedeelte van de toren aan de binnenkant te bekijken. Maar de schoonheid zit vooral aan de buitenkant. De top van het Chrysler Building, met de terugspringende bogen die samenkomen in een spits valt direct op en het zal dan ook niet moeilijk zijn om dit gebouw te vinden in de drukte van alle wolkenkrabbers in New York.

Voor een jaar de hoogste ter wereld

Vanaf 1928 tot 1930 werd er gebouwd aan het Chrysler Building in New York. Het doel van projectontwikkelaar William Reynolds was het bouwen van de hoogste toren ter wereld. Deze eer was het Chrysler Building echter niet lang beschoren, want in 1931 nam de Empire State Building deze titel over. Het ontwerp van de toren werd voor de bouw nog verkocht aan Walter Chrysler; waar de naam vandaan komt. Het Chrysler Building heeft een hoogte van 319 meter en bestaat uit 77 verdiepingen. Verschillende bedrijven hebben zich hier door de jaren heen gevestigd.

Voor de bezoekers

Je kunt als bezoeker niet naar boven en dus is de bijzondere architectuur aan de top niet van dichtbij te bewonderen. Omdat de verdiepingen allemaal in zakelijk gebruik zijn, is het gebouw niet toegankelijk voor bezoekers. Het is wel mogelijk om kosteloos in de lobby van het Chrysler Building te wandelen om hier de details te bekijken van de architectuur, maar ook de sierlijke plafondmuur, gemaakt door Edward Trumbull. Maar ook aan de buitenkant kun je prachtige plaatjes schieten; gewoon vanaf de straat of een van de andere hoge gebouwen in de omgeving, zoals het Empire State Building of de Top of the Rock in het Rockefeller Center.

Meer over Chrysler Building

 • Openingstijden:

  Maandag: 8:00 tot 18:00
  Dinsdag: 8:00 tot 18:00
  Woensdag: 8:00 tot 18:00
  Donderdag: 8:00 tot 18:00
  Vrijdag: 8:00 tot 18:00
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten

 • Adres:

  405 Lexington Ave, New York, NY 10174, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-682-3070

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York