Top of the Rock en Rockefeller Center

De Top of the Rock, oftewel de top van het Rockefeller Center is een populaire bezienswaardigheid in New York. Vanaf deze toren kun je kilometers ver kijken en kun je New York vanaf een hoog uitkijkpunt bezichtigen. Je hebt uitzicht op het Empire State Building en vele andere beroemde gebouwen van Lower Manhattan. Vanaf de andere kant zie je het Central Park, de groene vlakte tussen de Upper East Side en de Upper West Side. Het Rockefeller Center zelf is ook de moeite waard, waaronder het bekende Rockefeller Plaza, waar je ook de ingang vind naar de Top of the Rock.

30 Rockefeller Plaza, New York

De Top of the Rock van het Rockefeller Center werd, samen met de andere gebouwen van Rockefeller Center, tussen 1929 en 1940 gebouwd. De toren is gebouwd in de vorm van een schip en heeft tal van verdiepingen, waarvan de hoogste (70) op 259 meter ligt. Hier word je via een lift naartoe gebracht. Het dak van de toren bestaat uit een plateau met transparante glazen, zodat alles aan alle kanten goed zichtbaar is. Ook foto’s maken is hierdoor goed mogelijk. Het adres van de uitkijktoren is 30 Rockefeller Plaza.

360 graden uitzicht over New York

Afhankelijk van waar in New York jij je bevindt, kun je op allerlei manieren bij de Top of the Rock en Rockefeller Center komen; zowel lopend als met de metro of de taxi. Je kunt van te voren online tickets bestellen en een kijkje nemen bij een van de drie uitkijkpunten: de eerste heet de Radiance Wall, hier vind je ook een souvenirshop. Het tweede uitkijkpunt, Breezeway, is helemaal buiten. Tot slot is er het derde uitkijkpunt, op de 70ste verdieping en helemaal in de openlucht. Je kunt hier naar hartelust foto’s maken van het prachtige uitzicht.

 • Top of the Rock van onderaf
  Top of the Rock van onderaf
  1/6
 • Uitzicht vanaf Top of the Rock richting downtown Manhattan
  Uitzicht vanaf Top of the Rock
  2/6
 • Met kerst staan er altijd groter kerstbomen en een ijsbaan op het Rockefeller Plaza
  Rockefeller Center met Kerst
  3/6
 • Uitzicht vanaf de Top of the Rock op het beroemde Central Park
  Uitzicht op Central Park
  4/6
 • Rockefeller Plaza straatnaambordje
  Rockefeller Plaza straatnaambordje
  5/6
 • In de winter staat er op het Rockefeller Plaza altijd een leuke schaatsbaan
  Schaatsbaan Rockefeller
  6/6

Meer over Top of the Rock en Rockefeller Center

 • Openingstijden:

  Het Rockefeller Center plaza is 24 uur per dag gedurende 365 in het jaar open.

  De Top of the Rock is open van 8 uur s'ochtends tot middernacht, 7 dagen per week. Tijdens vakanties kunnen de tijden anders zijn, kijk hiervoor op de website van het Rockefeller Center.

 • Adres:

  45 Rockefeller Plaza, New York, NY 10111, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-332-6868

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York