Hop-on Hop-off bussen

Je ziet ze tegenwoordig in bijna iedere grote stad wel rondrijden, de bekende hop-on hop-off bussen, ook wel sightseeing bussen genoemd. Een bus waar je boven in de openlucht kunt zitten en de stad vanuit een heel ander perspectief kunt bekijken.

Beste moment

Wanneer je een weekje in New York verblijft dan raden we aan om een ticket voor 2 of 3 dagen te kopen en dit in te laten gaan op het moment dat je op de eerste dag de stad gaat verkennen. Bij deze meeste tickets zit namelijk de entree van één of meerdere bezienswaardigheden bij de prijs inbegrepen en daardoor kan je de bus optimaal gebruiken omdat deze je ook naar deze lokaties toe brengt. Daarnaast is tijdens het begin van je citytrip in New York alles nog nieuw en is de bus een perfecte manier om een beetje te acclimatiseren en alles om je heen op je gemak te bekijken.

Hoe werkt het

Er zijn verschillende bedrijven met deze hop-on hop-off bussen. Deze rijden allemaal een andere route maar werken over het algemeen hetzelfde. Je zult dus eerst voor een bepaalde route moeten kiezen bij een aanbieder. Wanneer je eenmaal hiervoor hebt gekozen dan rijdt de bus rondjes over deze route. Bij diverse bezienswaardigheden zijn bushaltes voor deze bus. Met je ticket kan je vervolgens gratis in de bus stappen op weg naar de volgende attractie, wanneer je niet wilt uitstappen dan blijf je lekker een halte zitten. Tijdens de rit is er een gids die je vanalles verteld over wat er onderweg is te zien. Het is een hele ontspannen manier om de stad en enkele bezienswaardigheden te verkennen.

Tickets kopen

Tickets voor de bussen kopen is vrij eenvoudig. De meest eenvoudige manier is om dit al hier in Nederland online te doen. Als je je ticket online hebt gekocht en deze meeneemt naar de bus zal deze worden geactiveerd op het moment dat je voor de eerste keer de bus in stapt. Je koopt de tickets per 24, 48 of 72 uur. We denken dat 48 uur voor de meeste toeristen voldoende zal zijn en dat het leuk is om de stad ook op een andere manier dan met deze bus te ontdekken. Op het moment dat je je ticket hebt geactiveerd is het aantal uur direct actief en zal ook aan één stuk door lopen.

De sightseeing bussen zijn echt een hele leuke manier om de stad te ontdekken, ook wanneer je met kinderen bent!