Fiets

Wij kennen fietsen als iets wat zo ongeveer alleen in Nederland voorkomt. Ok, op de rest van de wereld is nog een handjevol mensen die ook kunnen fietsen maar daar houdt het wel zo ongeveer mee op. Helaas, deze gedachte is een beetje ouderwets en ook in New York is de fiets steeds vaker in het straatbeeld te zien. Koeriers, lokale bevolking en de toeristen maken gebruik van de 2pk stalen rossen om je snel binnen de stad te verplaatsen.

Veiligheid

New York is een grote stad en om heel eerlijk te zijn niet echt ingesteld op fietsers. Auto’s staan her en der geparkeerd, van fietspaden is geen sprake en veelvuldig zal je worden afgesneden omdat ze gewoon simpelweg geen rekening met je houden. Probeer het op de fiets te ontdekken van Manhattan uit je hoofd te zetten en ga naar Central Park of Brooklyn. Wanneer je een helm wilt huren bij een fiets dan zijn deze verkrijgbaar bij de fietsverhuur zaken.

Central Park en Brooklyn

Zowel Central Park als Brooklyn zijn erg leuk om op de fiets te ontdekken. Het is hier veel minder druk met het overige verkeer waardoor je iets meer van je fietstocht en als het moois wat je ziet kunt genieten. In Central Park zijn zelfs fietspaden aangelegd waardoor je helemaal ongestoord kunt fietsen.

Fietsen met een ervaren gids

Ondanks dat er plekken zijn in New York waar je heerlijk zelf kunt fietsen is het wel extra leuk om een fietstocht te doen onder begeleiding van een ervaren gids die je ook nog iets leuks kan vertellen van wat je onderweg ziet en tegenkomt. Daarnaast is het makkelijk dat je niet zelf naar de weg hoeft te zoeken en je je focus kunt leggen op hetgeen je graag wilt zien, de stad!

Fiets huren

Over het algemeen past er in je bagage geen eigen fiets, je zult ter plekke dus een fiets moeten huren. In het centrum van Manhattan kan dit nog wel een uitdaging zijn en is het lastig te vinden maar in de buurt van Central Park zijn er diverse bedrijfjes die fietsen verhuren. Vaak zijn fietsen per uur te huur of voor bijvoorbeeld een dag. Een uurtje is relatief duur en wanneer je enkele uurtjes wilt fietsen is een fiets huren voor een dag al snel goedkoper.