Bus en tram

Wanneer je in Antwerpen bent en de stad goed wilt ontdekken kan het zijn dat niet alles meer makkelijk te lopen is. Ook is het leuk om Antwerpen op een andere manier te bekijken dan wandelen en dan kan de bus of tram wel eens leuk zijn. De één vind het vreselijk om uit te zoeken welke bus of tram je moet hebben en dan ook weer op het juiste plekje aan te komen terwijl de ander hier juist van kan genieten. Gelukkig is iedereen verschillend en is het openbaar vervoer in Antwerpen niet al te ingewikkeld.

Tram

Met de tram kan je je eenvoudig door de hele stad bewegen. Hij loopt door het grootste deel van Antwerpen en maakt het daardoor eenvoudig om je naar de volgende bezienswaardigheid te brengen. De tram is in Antwerpen vergeleken met de metro in Amsterdam, voor het grootste gedeelte ondergronds en af en toe een stukje boven de grond. De trams komen vaak, ongeveer om de 5 minuten dus lang wachten hoort er gelukkig niet bij. In de spits kan het soms best druk zijn en dan is wachten op de volgende tram soms een goede optie.

Kaartjes voor de tram kan je kopen bij de automaten op de station of bij de chauffeur. Wanneer je een enkel ritje wilt maken kan het makkelijk zijn om hiervoor een vervoersbewijs te kopen bij de chauffeur voor 2 Euro. Je kunt er ook voor kiezen om een kaart voor meerdere ritten te kopen, dit kan je het beste doen bij een automaat, dit scheelt 20% van de kosten t.o.v. een kaartje kopen bij de chauffeur.

Bus

De bus is een prima alternatief voor de tram met als voordeel dat het bovengronds is en je hierdoor meer van de stad kunt zien, lekker om je heen kijken is altijd leuk toch! Op het Centraal Station kan je plattegrondjes en informatie verkrijgen over welke bussen je moet nemen. Het Centraal Station is tevens de plaats waar de meeste bussen stoppen.
Ook voor kaartjes geldt dat je deze het beste in de voorverkoop kunt kopen, dit scheelt 20% van de kosten. Er zijn kaartjes die een uur geldig zijn maar ook kaartjes voor een dag of langer.

De Lijn

De Lijn is de Vlaamse vervoersmaatschappij die zowel over het tram- als busnetwerk gaat. Meer informatie is eenvoudig online te vinden op de website van De Lijn.

Meer over Bus en tram

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten