Fietsen

In Antwerpen was fietsen niet al te lang geleden nog zeer ongebruikelijk. Gelukkig is daar de laatste jaren in een rap tempo verandering in aan het komen. De stad raakt voller en voller, oude auto’s mogen de stad niet meer in en parkeerplaatsen worden duurder of verdwijnen volledig uit het centrum.

Ondanks het feit dat de gemeente van Antwerpen graag meer mensen op de fiets ziet stappen is de infrastructuur hier helemaal niet op ingericht. Het is natuurlijk lastig om in een stad waar nooit echt is gefietst opeens allerlei fietspaden en voorzieningen voor fietsers aan te leggen. Heel sporadisch kom je een fietspad tegen maar herken je deze waarschijnlijk niet omdat deze niet opvalt.

Er zijn wel plekken waar je als toerist fietsen kunt huren. Dit kan al voor een dag en uiteraard ook voor een langere periode. Als je een fiets wilt huren heb je een geldige legitimatie nodig, vergeet deze niet anders krijg je echt geen fiets mee.

Wanneer je op internet zoekt naar een plek om een fiets te huren kom je er vanzelf een aantal tegen. Handig is bijvoorbeeld de Velo Antwerpen waar je op zeer veel plekken in Antwerpen een fiets kan pakken en gebruiken, vervolgens kan die ook weer elders achterlaten.

Meer over Fietsen

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten

 • Website: