Auto

De meest gangbare manier om naar Antwerpen te reizen is toch nog steeds gewoon de auto. Het gemak en de vrijheid zijn hierin doorslaggevend. De afstand is ook goed te doen en een hele lastige stad is Antwerpen niet om doorheen te rijden, het is bijvoorbeeld zeker niet vergelijkbaar met een stad als Parijs waarbij de rondweg om de stad altijd even spannend is.

Waar het vroeger altijd even spannend was om de weg te vinden is dat tegenwoordig met alle navigatiesystemen zeer eenvoudig. In grote lijnen komen de meeste mensen via de A16 van Breda naar Antwerpen. Als je iets meer uit het westen komt is de kans groot dat je via de A4 komt via Bergen op Zoom en Roosendaal. Hou er wel rekening mee dat je via deze route in België tol moet betalen (6 Euro in februari in 2019). Wanneer je vanaf Limburg komt zal je vanaf de E34 komen. De ring van Antwerpen is goed te doen hoewel deze wel gevoelig is voor files. Zeker wanneer je rond de spitstijden op de ring zit is de kans op files groot, probeer rijden in de spits dus te vermijden.

Rijden in de stad

Als je een niet heel ervaren autorijder bent kan het rijden in een grote stad een flinke uitdaging zijn waar je met samengeknepen billen hoopt op een goed resultaat. Antwerpen is een stad die uiteraard druk kan zijn maar relatief makkelijk doorheen te komen is met de auto. De wegen zijn over het algemeen breed en voorzien van veel stoplichten waardoor je tussendoor de tijd heb om de weg voor je te bestuderen. Wanneer je echt in het centrum van de stad bent krijg je iets meer te maken met straten waar eenrichtingsverkeer van toepassing is, hier moet je even opletten maar je navigatiesysteem zal je vanzelf de goede kant op sturen. Niets om je druk over te maken!

Parkeren

In iedere grote stad is parkeren een “dingetje”, zo ook in Antwerpen. Er zijn meerdere parkeergarages te vinden, ook middenin de stad waar je altijd je auto wel ergens kwijt kunt. In en rondom het Centraal Station vind je er bijvoorbeeld meerdere. Wanneer je op Google Maps “parkeergarage Antwerpen” invult kom je er ook meerdere tegen. Parkeren in een parkeergarage kost geld, gemiddeld zo’n 2 – 3 Euro per uur. Een parkeerkaart voor een dag komt neer op ongeveer 20 Euro. Wanneer je het geld er aan wilt en kunt besteden vinden wij dit persoonlijk de meest ideale manier om te parkeren. Het merendeel van de parkeergarages in Antwerpen is onder beheer van Interparking, op de website van Interparking kun je zien waar deze parkeergarages zich bevinden in de stad.

Meer over Auto

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten

 • Website: