Trein

Wanneer je een bezoekje wilt brengen aan Antwerpen dan is een treinreis een zeer goede manier van reizen. De trein is comfortabel, snel en goedkoop. Omdat Antwerpen een redelijk compact centrum heeft heb je ter plaatse niet per sé een auto nodig waardoor een bezoek met de trein een zeer goed alternatief is! Parkeren met de auto in het centrum van Antwerpen kost je ook al snel €20,- per dag wat je op deze manier kunt besparen.

Stations

Er zijn in Antwerpen meerdere treinstations, schiet niet meteen in de stress want de kans is groot dat je trein rechtstreeks vanuit Nederland naar Antwerpen Centraal gaat en je verder alles te voet kunt doen.

Antwerpen Centraal

Een werkelijk waar prachtig station midden in het centrum van Antwerpen. Wanneer je vanuit Nederland met de trein naar Antwerpen reist zul je hier zeker stoppen. Vaak is dit ook meteen het eindstation van je treinreis en ga je verder met het openbaar vervoer of te voet. Natuurlijk stoppen er rondom het Centraal Station veel bussen en trams dus hiervandaan kom je zeker op je bestemming!

Antwerpen-Zuid

De naam zegt het al, ten zuiden van Antwerpen ligt dit station. In de buurt van dit station ligt het beursgebouw van de stad, Antwerpen Expo waar vele nationale en internationale beurzen worden georganiseerd. De afstand van de expo tot het station is ongeveer een kilometer, goed te lopen dus!

De overige stations van Antwerpen zijn Antwerpen-Schijnpoort (bij het Sportpaleis), Antwerpen-Luchtbal en ten slotte Antwerpen-Berchem (een belangrijk overstappunt voor andere plaatsen in België).

Thalys

De snelste manier om met de trein in Antwerpen te komen is met de Thalys. De Thalys rijdt over de HSL (Hoge Snelheids Lijn) en gaat met een snelheid van zo’n 160km per uur. Wanneer je vanaf Amsterdam naar Antwerpen gaat doe je er iets meer dan een uurtje over, vanaf Rotterdam is het maar een half uurtje, daar kan je met de auto echt niet tegenop! De prijs valt nog best mee, een enkeltje vanaf Amsterdam heb je soms al vanaf 25 Euro. De exacte dienstregelen van de Thalys kan je hier vinden: https://www.thalys.com/nl/nl/infos-diensten/dienstregeling/amsterdam/antwerpen. Het boeken van online kaartjes kan hier: https://www.thalys.com/nl/nl/reserveer-uw-reis

Slim en goedkoop

Wanneer je voor niet al te veel geld naar Antwerpen wilt en geen parkeerkosten wilt betalen dan is het een goede truc om met de auto naar Roosendaal te rijden, deze hier gratis rondom het station te parkeren en daarvandaan verder met de trein naar Antwerpen Centraal te gaan. De prijzen van treinkaartjes vanaf Roosendaal zijn laag.

Meer over Trein

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten