Museum Vleeshuis

In een mooi groot gotisch en statig pand in de smalle straatjes tussen Het Steen en het stadhuis is het Museum Vleeshuis gelegen. Ook wel de ‘Klank van de stad’ genoemd omdat het museum gaat over 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Verwacht niet dat het een oubollig museum is waar het voornamelijk over klassieke muziek gaat want dan kom je van een koude kermis thuis. Het museum is een levendige reis door de tijd waarbij je uitleg krijgt over instrumenten (hoe ze worden gemaakt en werken) en verschillende soorten muziek die aan bod zijn geweest in de laatste 600 jaar in de stad.

In het verleden had het museum een enorm grote collectie van allerlei verschillende objecten. Toen het Museum Vleeshuis de naam veranderde naar ‘Klank van de Stad’ is de collectie flink uitgedund en is het deel wat niet met muziek te maken had overgebracht naar het MAS (Museum aan de Stroom).

Iedere laatste woensdag van de maand (behalve juli, augustus en december) organiseert het museum een avond waarin bekende en onbekende muzikanten veelal onbekende muziek ten gehore brengen. Het is geen verplichting maar veelal gaat het hier om onbekende Belgische muziek.

Meer over Museum Vleeshuis

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: 10:00 tot 17:00
  Vrijdag: 10:00 tot 17:00
  Zaterdag: 10:00 tot 17:00
  Zondag: 10:00 tot 17:00

 • Adres:

  Vleeshouwersstraat 38, 2000 Antwerpen, Belgiƫ

 • Telefoon:

  +32 3 292 61 01

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Antwerpen