Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een groot beeldenpark van zo’n beetje 30 hectare groot. Het is gelegen in het Middelheim, dit is een deel van het Nachtegalenpark nabij Antwerpen. Het ontstaan van het beeldenpark begon in 1950 toen Antwerpen een groot internationaal evenement voor beeldhouwkunst organiseerde. Inmiddels zijn we heel wat jaar later en door het succes van het jaarlijkse evenement zijn er ruim 400 beelden in het Middelheimpark geplaatst. De beelden staan door het gehele park. Zo kom je ze onder de bomen, in het water, langs het pad en op nog veel meer plekken tegen. Er zijn kunstwerken van veel verschillende kunstenaars te vinden in het park, een paar bekende namen zijn Auguste Rodin, Erwin Wurm, Henry Moore en nog heel veel anderen.

 

Ieder jaar worden door het museum hedendaagse kunstenaars uitgenodigd om hun gedachten te laten gaan over de huidige collectie aan beelden en wat ze hier zelf aan kunnen toevoegen. Overleg, discussies, unieke ideeën en spraakmakende sessies resulteren vervolgens in de meest bijzondere nieuwe kunstobjecten die worden toegevoegd aan de collectie in het park.

 

In 2012 werd een 5 hectare grote plantentuin Hortiflora aan het park toegevoegd. Door het toevoegen van deze plantentuin is er een verbinding gemaakt met het Nagtegalenpark. In de zomer ziet dit er prachtig uit en is een goede plek om foto’s te maken.

 

Toegang: De toegang tot het museum is gratis. Op vertoon van de Antwerpen City Card kan je er gratis een audiogids bij krijgen.

Meer over Middelheimmuseum

 • Openingstijden:

  - Oktober t/m maart 10:00 - 17:00 uur
  - April en september 10:00 - 19:00 uur
  - Mei en augustus 10:00 - 20:00 uur
  - Juni en juli 10:00 - 21:00 uur

 • Adres:

  Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

 • Telefoon:

  +32 3 288 33 60

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Antwerpen