Kosmonautenmuseum

Rusland heeft een rijke geschiedenis als het gaat om de ruimtevaart. Jarenlang speelde er een onderlinge strijd met Amerika over wie het eerst op de maan zou landen: ook wel de Ruimtewedloop genoemd. Om hier alles over te weten te komen kun je in Moskou het Kosmonauten museum bezoeken. Hier vind je zo’n 85.000 voorwerpen die alles te maken hebben met de ruimte. Dagelijks verwelkomt het museum rond de 300.000 bezoekers en het museum is al jaren een begrip in de stad, zowel voor inwoners als voor toeristen. Wanneer je interesse hebt in de ruimte- en luchtvaart is dit museum zeker een aanrader.

Groot museum met veel inhoud

In april 1981 werd het Kosmonautenmuseum in Moskou geopend. Dit viel samen met een bijzondere gebeurtenis die 20 jaar eerder had plaatsgevonden: de Rus Yuri Gagarin was toen de eerste mens die in een baan om de aarde maakte. In het museum is er vandaag de dag dan ook vooral aandacht voor de grotere thema’s rondom ruimtevaart. Hierbij kun je denken aan grote namen als Gagarin en Sergej Korolev, maar ook ruimtevaartprogramma’s Sputnik en Soyuz komen veel aan bod in het Kosmonautenmuseum in Moskou. In 2006 begon het museum met een grote renovatie en in 2009 opende het museum haar deuren weer, drie keer zo groot.

Internationale ruimteprogramma’s

Wanneer je als bezoeker naar het Kosmonautenmuseum gaat kun je allerlei zalen bezoeken waarin ruimtevaart over de hele wereld aan bod komt. Ook de ruimtevaartprogramma’s van de Verenigde Staten, China en Europa hebben een eigen ruimte waar informatie vergaard kan worden over de ruimtevaart in deze gebieden. Er zijn heel wat bijzondere tentoonstellingen, zoals originele ruimtepakken, originele handleidingen die werden gebruikt tijdens bepaalde programma’s en vele andere voorwerpen. Je kunt van tevoren een ticket bestellen om zo niet in de rij te hoeven staan bij een bezoek aan het museum.

 • Veroveraars van de Ruimte, Kosmonautenmuseum
  Veroveraars van de Ruimte, Kosmonautenmuseum
  1/1

Meer over Kosmonautenmuseum

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: 10:00 tot 19:00
  Woensdag: 10:00 tot 19:00
  Donderdag: 10:00 tot 21:00
  Vrijdag: 10:00 tot 19:00
  Zaterdag: 10:00 tot 19:00
  Zondag: 10:00 tot 19:00

 • Adres:

  Prospekt Mira, 111, Moskva, Rusland, 129223

 • Telefoon:

  +7 499 750-23-00

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou