Het Koude Oorlogsmuseum / Bunker 42

Het Koude Oorlogsmuseum, ook wel Bunker 42 genoemd, is een museum voor iedereen die van avontuur, spanning en historie houdt. Dit museum is een ondergrondse ruimte die tijdens de Koude Oorlog werd gebouwd vanwege de dreiging die uitging tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. De ruimte, die 65 meter onder de grond is gebouwd, was voorzien van alle gemakken: voedselvoorraden, een luchtsysteem, waterbronnen en meer. Vandaag de dag is dit een van de meest indrukwekkende musea in Moskou waar je veel meer te weten komt over deze gebeurtenissen in Rusland.

Geschiedenis en entertainment komen samen

Deze ondergrondse ruimte werd gebouwd om onderdak te bieden voor zo’n 30.000 mensen. Zij konden hier 90 dagen leven zonder hulp van de buitenwereld. De ruimte was volledig klaargestoomd voor een eventuele kernoorlog die kon uitbreken tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Deze ruimte is niet alleen een indrukwekkend museum geworden; het is ook een centrum voor entertainment. Regelmatig treden hier bands op, maar de ruimte kan ook gehuurd worden voor teambuilding uitjes, zoals lasergamen of paintballen. Verder zijn hier ook vergaderzalen en restaurants te vinden; ook vindt er af en toe zelfs een bruiloft plaats in het Koude Oorlogsmuseum.

Een uniek en leerzaam dagje uit

Wanneer je een ticket koopt voor het Koude Oorlogsmuseum in Moskou dompel je onder in de geschiedenis. De hele ervaring in het museum is uniek. Je wordt bijgestaan door gidsen die speciaal voor de gelegenheid zijn verkleed in uniformen uit die tijd. Tijdens de rondleiding krijg je een film te zien over de Koude Oorlog en kom je bijzondere voorwerpen en tentoonstellingen tegen. De rondleidingen zijn in het Engels. Vanuit heel Moskou kun je eenvoudig met de metro bij dit bijzondere museum komen voor een unieke en leerzame ervaring. Het kan ondergronds koud zijn, dus ook in de zomer is een jas of vest aan te raden in het museum.

Meer over Het Koude Oorlogsmuseum / Bunker 42

  • Openingstijden:

    van 10:00 tot 20:00 is de kassa geopend.

  • Adres:

    115172, Moscow, 5th Kotelnicheski Lane 11

  • Telefoon:

    +7 499 703-44-55

  • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou