Moscow-City Museum

Meer te weten komen over Moskou? Ga tijdens je verblijf in de stad langs het Moscow-City Museum; een interessant museum dat is gevestigd in een van de hoogste wolkenkrabber van de stad: de Empiretoren. Op de 56ste verdieping heb je niet alleen een adembenemend uitzicht over de stad, je krijgt ook een interessante rondleiding waar je interactieve exposities kunt bekijken. Tot slot kun je een VR-vlucht volgen boven Moskou. In dit museum bevindt je je midden in het zakelijke hart van de stad. Vanaf het observatiedek heb je daarnaast de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken van het uitzicht op de stad.

Geschiedenis van Moskou en de wolkenkrabbers

Het Moscow-City Museum bestaat uit twee delen. In het eerste deel leer je meer over de geschiedenis van wolkenkrabbers in Moskou en in het tweede deel leer je meer over de geschiedenis van de stad zelf. Door middel van interactieve tentoonstellingen kun je ontdekken hoe Moskou groot is geworden. Zo staan er bijvoorbeeld verschillende telefoons die je op kunt pakken; je hoort dan verhalen van verschillende inwoners van Moskou. Je gaat daarnaast diep in op de geschiedenis van de stad: van de klokkentoren van Ivan de Grote en Seven Sisters van Stalin tot de wolkenkrabbers in het zakelijke centrum.

Een alternatief zakelijk centrum

Ontdek hoe het zakelijk centrum, nu vol met hoge wolkenkrabbers, er eerst uitzag. Ook kun je een kijkje nemen bij enkele alternatieve ontwerpen van twee architecten, die nooit zijn uitgevoerd. Hierdoor had Moskou City er heel anders uitgezien kunnen hebben; dit kun je met eigen ogen bekijken. Bij je ticket zit een rondleiding inbegrepen, maar ook een bezoek aan het uitkijkpunt op de 56ste verdieping van de Empiretoren. Ook in het museum kun je naar buiten kijken en zie je overal om je heen hoge gebouwen, maar ook in de verte het historische centrum van Moskou.

Meer over Moscow-City Museum

 • Openingstijden:

  Maandag: 16:00 tot 22:00
  Dinsdag: 10:00 tot 22:00
  Woensdag: 10:00 tot 22:00
  Donderdag: 10:00 tot 22:00
  Vrijdag: 10:00 tot 22:00
  Zaterdag: 10:00 tot 22:00
  Zondag: 10:00 tot 22:00

 • Adres:

  Presnenskaya Naberezhnaya, 6 строение 2, Moskva, Rusland, 123112

 • Telefoon:

  +7 495 775-36-56

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou