State Pushkin Museum

Het State Pushkin Museum, ook wel het Poesjkinmuseum genoemd, is het grootste museum voor Europese kunst in Moskou. Dit museum bevindt zich op nog geen twee kilometer lopen vanaf het Rode Plein, en ligt dus in het hart van de stad. Je kunt het State Pushkin Museum gemakkelijk met de metro bereiken, dankzij het uitgebreide metronetwerk. Ook vanaf het Rode Plein kun je de metro pakken naar dit museum. De collectie van het museum bestaat uit allerlei bekende kunstenaars, waaronder ook Nederlandse kunstenaars als Vincent van Gogh en Rembrandt. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard.

Grote namen in een groots museum

Het State Pushkin Museum opende in 1912 haar deuren voor publiek, nadat de bouw veertien jaar eerder, in 1898, van start ging. Vandaag de dag geldt het museum als een van de hoogtepunten van de stad Moskou. Jaarlijks komen er duizenden mensen naar het museum om een kijkje te nemen bij de kunstwerken van Europese grote namen, waaronder Monet, Picasso, Cézanne en meer. Het museum zelf is gebouwd in neoclassicistische stijl en ontworpen door twee architecten: Roman Klein en Vladimir Sjoechov. Het museum is vernoemd naar de Russische dichter Aleksandr Poesjkin.

Bekijk Monet, Van Gogh, Picasso en meer

Ga zelf op onderzoek uit in het museum en ontdek meesterwerken van grote kunstenaars. Je kunt er ook voor kiezen om met een gids mee te lopen die je alles kan vertellen over de kunstwerken die je tijdens de rondleiding tegenkomt. Door op voorhand een ticket te bestellen voorkom je dat je lang in de rij moet staan. Vooral de tour naar de impressionistencollectie is populair: hier hangen wereldberoemde kunstwerken, zoals Rode Wijngaard in Arles van Vincent van Gogh, Luncheon on the Grass van Claude Monet, Young Acrobat on a Ball van Pablo Picasso en nog vele anderen.

Meer over State Pushkin Museum

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: 11:00 tot 20:00
  Woensdag: 11:00 tot 20:00
  Donderdag: 11:00 tot 21:00
  Vrijdag: 11:00 tot 21:00
  Zaterdag: 11:00 tot 20:00
  Zondag: 11:00 tot 20:00

 • Adres:

  Ulitsa Volkhonka, 12, Moskva, Rusland, 119019

 • Telefoon:

  +7 495 697-95-78

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou