Winkelgebieden

Dat Antwerpen een droom is voor veel mensen om te shoppen mag duidelijk zijn. Er zijn enorm veel winkeltjes te vinden waar je dagen kunt shoppen. Wanneer je aankomt in Antwerpen wil je geen tijd verliezen om uit te zoeken waar je je slag kunt slaan, we hebben je hieronder een beetje geholpen om snel de beste plekjes te vinden.

De straten waar je lekker kunt winkelen bevinden zich in het centrum van Antwerpen. Alles op loopafstand van elkaar. Een paar namen van straten die je zeker ergens moet noteren zijn: Meir, de Leien, Modewijk, Historisch centrum, Wilde Zee en Het Zuid.

De Meir

De Meir is de meest bekende winkelstraat van Antwerpen. Wanneer je vanaf het Centraal Station naar de Grote Markt loopt dan passeer je De Meir. De winkelstraat is groot en breed en heeft tal van winkels, veelal kledingwinkels. Alle grote en bekende winkelketens zijn hier aanwezig in schitterende panden. Helaas is het zo dat de hoge huurprijzen er voor hebben gezorgd dat het merendeel van de kleinere unieke winkeltjes hier niet meer konden blijven.

Op de Meir kom je ook de Stadsfeestzaal tegen, een gebouw dat werd ontworpen in 1908 en tegenwoordig een winkelcentrum als functie heeft. In 2000 heeft er nog een felle brand plaatsgevonden in het pand. Na een grondige renovatie is het luxe winkelcentrum geopend en trekt het jaarlijks vele bezoekers. Zodra je hier naar binnen loopt valt de luxe op. Het is hoog en open en met vier verdiepingen telt het ruim 40 winkels en een groot café op de begane grond.

Quartier Latin

Deze buurt kent een grotere naamsbekendheid aks de theaterbuurt. Kleine, unieke en veelal dure boetiekjes hebben hier hun thuisbasis gevonden. Je komt hier ook veel antiek- en kunstwinkeltjes tegen. De Schutterhofstraat en de Lange Gasthuisstraat zijn de straten die je echt niet mag missen hier!

Wilde Zee

Het winkelgebied Wilde Zee is weer eens iets anders dan standaard. Van bekende merken tot leuke hippiewinkeltjes, je komt het hier allemaal tegen. Zeker voor mensen met een alternatieve kledingstijl is het hier geweldig. Ook voor de inwendige mens zit je hier goed, culinaire hoogstandjes kom je hier overal tegen. De lekkerste bakkerijtjes, chocadewinkeltjes en snoepwinkels zijn de zoete verleiders die je binnen proberen te lokken. De kwaliteit van het etenswaar is hier van een heel hoog niveau.

De Wilde Zee bestaat uit De Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendaalstraat en Schrijnwerkerstraat. Het mooie is dat dit een autovrij gebied is waardoor je lekker kunt slenteren.

Modebuurt

Wanneer je op zoek bent naar de echte mode van wereldberoemde ontwerpers dan zit je in de Modebuurt prima op je plek. Dit winkelgebied begint bij de Nationalestraat en loopt door tot in de omliggende straatjes. Deze buurt is erg populair bij iedereen die van mode houdt maar wel origineel wil zijn.

Stationswijk

De naam zegt het al, de Stationswijk is het gebied rondom het Centraal Station. Met aan de ene kant de diamantbuurt en aan de andere kant de Aziatische buurt. Daar tussenin ligt een brede straat met vele café’s, restaurant en terrassen. Vanuit het station zie je de straat al direct liggen maar ook het begin van Chinatown zie je dankzij de kleurrijke pagode al vanaf een afstandje liggen. De Diamantbuurt ligt net aan de andere zijde van de straat.

Meer over Winkelgebieden

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten