Markten

In Antwerpen zijn diverse leuke markten waar je heen kunt geen. De meest bekende is de Vogeltjesmarkt. Er zijn een paar weekmarkten en ook een aantal jaarlijkse markten die zeker een bezoekje waard zijn.

Vogeltjesmarkt

Zoals hierboven al beschreven is de Vogeltjesmarkt voor de meeste Nederlanders wel de bekendste markt van Antwerpen. De markt is van oudsher een markt waar veel dieren verkocht werden, denk aan pluimvee, knaagdieren en vogeltjes. Tegenwoordig is het niet meer van deze tijd om dieren in hokjes op de markt te verkopen en daardoor zie je dit bijna niet meer op de Vogelenmarkt. Tegenwoordig is de Vogeltjesmarkt nog altijd populair en worden er met name “standaard” spullen verkocht. Lees hier meer over de Vogeltjesmarkt. De markt is er iedere zondagochtend.

Sint-Jansplein

Iedere woensdag en vrijdag is er op het Sint-Jansplein een algemene warenmarkt te vinden. Je kunt hier van alles kopen. Kleding, etenswaren, huishoudelijk, beddengoed, etc… Erg leuk om overheen te kopen. De markt is met ruim 270 kramen best groot. Op beide dagen is de markt van 8:00 – 13:00 geopend en trekt veel lokale mensen.

Boekenplein

Op iedere derde zondag van de markt is er op De Coninckplein een boekenmarkt. Dit is gedurende de maanden maart tot oktober, dus niet in de winter! De markt begint om 10 uur in de ochtend en duurt tot 17:00 uur.

Exotische Markt

Voor de fijnproevers onder ons is er de exotische markt, ook wel de vreemdelingenmarkt genoemd. Je kunt hier vele soorten etenswaren kopen en ingrediënten van over de gehele wereld. De markt wordt iedere zaterdag op de Oudevaartplaats gehouden en is open van 8:00 – 16:00 uur. Het is een actieve markt met veel kraampjes en heerlijke gerechten. Uiteraard kan je er voldoende kopen om lekker thuis te koken of op te eten, maar er zijn ook veel kraampjes waarbij je het direct warm kunt opeten! Je kunt hier werkelijk waar eten vanover de gehele wereld vinden. Het is hier leuk, gezellig en niet te vergeten lekker, een absolute aanrader!

 

Je merkt, er is keuze over in de markten. Her en der zijn nog een paar hele kleine markten maar in onze ogen hebben die geen meerwaarde dan de hierboven beschreven markten.

Meer over Markten

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten