Openingstijden

De openingstijden van de winkels in Antwerpen zijn een beetje vergelijkbaar met de openingstijden van de winkel in Nederland. In de ochtend gaan de meeste winkels open tussen 8:00 en 10:00 uur en gaan in de middag weer dicht tussen 17:00 en 19:00 uur. Op zondag gelden deze tijden niet, op zondag zijn de meeste winkels in Antwerpen namelijk gesloten. Meer informatie over de koopzondagen kunnen je vinden op de daarvoor betreffende pagina: Link.

Zaterdagen

Op zaterdag zijn de winkels vergelijkbaar open met door de week. Antwerpen staat bekend om de goud en diamantwinkels, veelal zijn deze in het bezit van Joodse ondernemers. Deze winkels zijn op zaterdag dicht vanwege geloofsovertuiging.

Koopavonden en nachtwinkels

In Antwerpen kennen ze geen koopavonden op een paar speciale dagen per jaar. Nachtwinkels zijn er wel, deze mogen uitsluitend in de avond en nacht open zijn. Tussen 07:00 en 18:00 mogen de nachtwinkels niet open zijn.

Feestdagen

Op veel feestdagen zijn de winkels in Antwerpen in gesloten. Wanneer de feestdag op een koopzondag valt zijn de winkels wel weer gewoon open.

- 1 januari – Nieuwjaardag
- 1 mei – Dag van de arbeid
- 21 juli – Nationale Belgische feestdag
- 15 augustus – Maria Hemelvaart
- 1 november – Allerheiligen
- 11 november – Wapenstilstand
- 25 december – Kerst

In Nederland kennen wij nog meer feestdagen die niet in het bovengenoemde lijstje staan, op deze dagen zijn de winkels in Antwerpen dus wel gewoon open. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tweede kerstdag.

Meer over Openingstijden

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten