Winkelcentra

Antwerpen is een stad waar veel mensen heen gaan om lekker te shoppen. Het aanbod aan winkels is er enorm. Vaak kom je in grote steden vele winkelcentra tegen, in Antwerpen is dit bepaald niet het geval. Er zijn er gelukkig wel een paar, deze hebben we hieronder voor je beschreven.

Shopping Stadsfeestzaal

We beginnen meteen met de mooiste van alle winkelcentra. Het originele gebouw stamt uit 1908 maar is in het jaar 2000 bijna geheel in vlammen op gegaan. Het is nagebouwd in een klassieke stijl en geworden tot wat het nu is. Het straalt historie en klasse uit. Op de begane grond in de hal heb je een mooie coffeeshop waar je heerlijk kunt genieten van een vers bakkie koffie en tevens het gebouw even goed in je kan opnemen. Er zijn hier diverse winkels te vinden en wij vinden het alleen om hoe het er uit ziet al een bezoekje waard.

Praktische informatie:
Adres – Meir 78 en Hopland 31 (2 entrees)
Openingstijden – Maandag t/m zaterdag 10:00 – 18:30 (winkel kunnen afwijken). Normaal op zondag gesloten behalve op de koopzondagen.

Century Shopping Center

Vlakbij het Centraal Station gelegen is dit Century Shopping Center. De ligging hiervan is werkelijk waar perfect op ongeveer het meest drukke stukje van de stad, de uitstraling van het winkelcentrum echter iets minder. Dankzij de Media Markt die hier zit kan het winkelcentrum rekenen op een constante stroom van bezoekers waardoor het ook voor andere winkels loont om hier te vestigen. Leuk om even in te lopen (je komt er tenslotte toch langs).

Praktische informatie:
Adres – Keyserlei 58
Openingstijden – Maandag t/m zaterdag 10:00 – 18:00 (winkels kunnen afwijken). Normaal op zondag gesloten behalve op de koopzondagen.

Wijnegem Shopping Center

Op een kleine afstand van Antwerpen kom je ruim 125.000 meter aan winkelplezier tegen in het Wijnegem Shopping Center. Ruim 200 winkels zitten hier bij elkaar en je kunt er met de auto eenvoudig en gratis parkeren op de bijbehorende parkeerplaats. Het aanbod aan winkel is hier divers. Je vind hier uiteraard de bekende nationale en internationale winkelketens maar voor de exclusiviteit zijn er ook veel kleinere zaakjes te vinden. Voor de inwendige mens is er ook genoeg aan horecazaakjes te vinden, want een beetje krachtvoer moet er natuurlijk wel in om je weer op te laden voor de volgende winkels!

Praktische informatie:
Adres – Turnhoutsebaar 5 in Wijnegen

Meer over Winkelcentra

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten