5th Avenue

en plek in New York waar je zeker goed kunt winkelen is 5th Avenue. Dit is niet alleen een beroemde straat op zich, maar staat ook bekend om de luxe winkels die hier gevestigd zijn. 5th Avenue loopt van zuid naar noord, waar het zowel Manhattan als de Bronx doorkruist. Bekende toeristische plekken aan 5th Avenue zijn onder andere het Empire State Building, Washington Square Park, het Rockefeller Center en Central Park. Behalve deze bezienswaardigheden vind je hier ook talloze winkels. Om eens lekker te gaan winkelen is 5th Avenue dus de geschikte locatie in New York.

Luxe modehuizen aan 5th Avenue

5th Avenue is niet alleen een van de meest beroemde winkelstraten in New York, het is ook de duurste winkelstraat ter wereld. De huurprijzen liggen ongekend hoog en daardoor zijn het vooral de grote modehuizen die zich hier hebben gevestigd, zoals Gucci, Versace en Fendi. Omdat 5th Avenue één lange straat is, kun je gewoon door blijven lopen en zul je dus niet zo gemakkelijk de weg kwijtraken. Je kijkt je ogen uit bij de luxe designers, maar er zijn ook andere internationale kledingzaken die wellicht meer betaalbaar zijn, zoals Zara en H&M. Voor juwelen en andere accessoires kun je ook zeer goed terecht op 5th Avenue in New York.

Combineer winkelen met bezienswaardigheden

Je kunt een dagje shoppen aan 5th Avenue prima combineren met een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden in deze straat. Je kunt er ook voor kiezen om eerst de bezienswaardigheden te bekijken en daarna te gaan winkelen, zodat je niet de hele dag met tassen hoeft te lopen. Natuurlijk zijn er ook tal van restaurants en cafe’s aan 5th Avenue waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van een hapje en drankje. Ook kun je hier een hotel boeken, zodat je gegarandeerd op een levendige plek zit.

Meer over 5th Avenue

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten

 • Adres:

  5th Ave, New York, NY 10019, Verenigde Staten

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York