SoHo

Wie New York zegt, zegt winkelen. En dat is ook precies wat je in deze wereldstad heel goed kunt doen. Er zijn diverse plekken in New York waar je terecht kunt om te winkelen, maar SoHo is toch een van de meest bekende locaties in de stad. Deze buurt heeft niet alleen een groot winkelcentrum; de hele wijk ademt hip en trendy en dat is de zien aan de vele grote modehuizen, maar ook de meer exclusieve boetiekjes die zich hier hebben gevestigd. Voor de aanschaf van echte designerkleding ben je in SoHo op de juiste plek.

Hip en trendy in fashion

De New Yorkse wijk SoHo werd in de jaren 60 en 70 veelal bewoond door kunstenaars en galerijen. Toen de opbrengsten voor hun kunst afnam, verhuisden zij naar de wijk Chelsea. Toch heeft SoHo vandaag de dag nog steeds een hippe wijk dat veel te bieden heeft op het gebied van mode en fashion. Ook op het gebied van architectuur is de wijk zeer in trek bij bezoekers van over de hele wereld. De wijk ligt in Manhattan, en is dus gemakkelijk te bereiken. Na een bezoek aan een van de musea in de buurt is het tijd om nog even lekker te gaan winkelen.

Voor ieder wat wils in SoHo

De grootste modehuizen hebben zich door de jaren heen in SoHo gevestigd en dit is dan ook een van de redenen dat de wijk vandaag de dag nog steeds luxe uitstraalt. Een aantal grote merken die zich hier hebben gevestigd zijn Louis Vuitton, Prada, Chanel, Balenciaga, Moschino, Versace en Alexander Wang. Je kunt niet alleen voor kleding terecht in SoHo. Ook schoenen, accessoires, linnen voor in huis, huishoudelijke apparaten vele andere items zijn in de SoHo winkels te koop. Voor een luxe lunch tussen het winkelen door is SoHo ook een perfecte plek.

 • Soho Louis Vuitton
  Soho Louis Vuitton
  1/2
 • Soho Kartell winkel
  Soho Kartell winkel
  Soho Store by John Weiss / CC BY 
  2/2

Meer over SoHo

 • Openingstijden:

  Maandag: Gesloten
  Dinsdag: Gesloten
  Woensdag: Gesloten
  Donderdag: Gesloten
  Vrijdag: Gesloten
  Zaterdag: Gesloten
  Zondag: Gesloten

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York