Oude Circus

Russen en circus is wel een dingetje op zich. Deze twee zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn een paar permanente circussen in Moskou, dit zijn tevens de meeste beroemde ter wereld, het oudste circus staat op de Tsvetnoy Boulevard. In 1980 was het de acrobaat Albert Salamonski die in dit prachtige stenen gebouw het circus begon. Op 20 oktober was de grote dag dat het circus officieel openging, in het begin nog klein uiteraard. Er waren op het moment van de opening slechts 5 rijen met stoeltjes, gevolgd door een paar rijen houten bankjes en daarachter nog staplekken. Het was al snel duidelijk dat dit allemaal erg goed liep en door de jaren heen werd het circus steeds verder uitgebreid. Zowel op het gebied van meer plekken voor bezoekers maar ook op het gebied van meerdere acts.

In 1919 was het Lenin die het circus officieel de naam Russisch Staatscircus gaf. Zelfs tijdens de oorlog van 1940 – 1945 lukte het om het circus gewoon open te houden. Sterker nog, het waren soldaten die meededen aan het circus. Duitse soldaten die als clowns acrobatische trucs deden waren voor veel bezoekers een reden om te komen kijken.

De laatste show in het oude gebouw werd gegeven op 13 september 1985, het was emotioneel voor zowel de artiesten als de genodigde bezoekers. Het pand werd vervolgens gesloopt met als doel hier een mooier, groter en moderner circus te bouwen op exact de plek waar de oude stond. In 1989 opende dit nieuwe circus de deuren en heeft plek voor 2000 bezoekers. Nog steeds is het circus bijna iedere avond volledig uitverkocht!

Meer over Oude Circus

 • Openingstijden:

  De openingstijden zijn natuurlijk wanneer de shows worden gehouden. Op de website vindt je het beste overzicht daarvan

  Let wel even op, de website is niet zo goed in het Engels, als je even bladert vind je het programma wel.

 • Adres:

  Tsvetnoy Blvd, 13, Moskva, Rusland, 127051

 • Telefoon:

  +7 495 625-89-70

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou