De meest gezellige bars in Moskou

Heb je er een dag sightseeing op zitten maar wil je nog niet terug naar je hotel? Ook ’s avonds is er genoeg te beleven in het levendige Moskou. Er zijn tal van bars en cafés waar je de Russische sferen nog beter leert kennen. Er zijn bars waar je in contact komt met de lokale bevolking, maar er zijn ook plekken waar je juist andere toeristen tegen het lijf kunt lopen. Ook de locaties zijn zeer divers: de ene avond kun je midden in het centrum van de stad een drankje doen, maar de volgende avond kun je weer op een rooftopbar in het zakelijke district aan de wijn zitten. Kortom, genoeg opties voor een drankje in Moskou. Hier vind je een aantal gezellige bars in Moskou.

Rustige en levendige bars

De bars in Moskou bevinden zich door de hele stad. Het is aan jou om te bepalen wat je een leuke omgeving vindt. Zo vind je in de buurt van de Patriarchvijver verschillende rustige bars waar je goed terecht kunt voor een drankje. Wanneer je nog wat meer in de buurt van het centrum wilt verblijven, kun je ook aan diverse drukke winkelstraten gaan zitten bij een van de vele bars. Aan de rivier de Moskva zijn een aantal gezellige bars te vinden waar je gerust de hele avond kunt blijven zitten, genietend van het uitzicht en de lekkere drankjes.

De keuze is reuze

Wil je een gezellige bar vinden, of ben je juist op zoek naar een rustige omgeving waar je uitgebreid kunt kletsen met je mede-vakantiegangers? Er zijn zoveel bars in Moskou dat er altijd wel een geschikte locatie te vinden is. Hier vind je een aantal leuke en gezellige bars in Moskou.

I Like Wine

De naam zegt het al, deze bar is de ideale locatie voor liefhebbers van wijn. Er worden hier ook andere dranken geschonken, maar de meeste aandacht ligt op de wijn. In deze bar kun je naast een drankje ook een lekker hapje eten bestellen. Denk hierbij aan makkelijk eten zoals pizza of hot wings. Er hangt altijd een ongedwongen sfeer in deze gezellige (wijn)bar.

Mendeleev Bar

Deze bar is niet alleen erg gezellig, het heeft ook iets mysterieus over zich. En dat uit zich al doordat de bar enigszins lastig te vinden is. Zo kom je binnen via een Chinese takeaway shop, genaamd Lucky Noodle. Je kunt bij Mendeleev Bar terecht voor de lekkerste cocktails en vele andere alcoholische dranken, maar ook voor live jazzmuziek en het gezellige publiek wat hier op af komt.

Solyanka Bar

Wil je de ultieme Indie-vibe ervaren? Ga dan een drankje doen bij Solyanka Bar, een bar dat al sinds de opening een reputatie heeft als hipste indiebar in Moskou. Overdag kun je hier heerlijk eten, en ’s avonds verandert het decor en is er live muziek van dj’s of bands. De drankjes zijn niet goedkoop, maar de algehele sfeer zorgt ervoor dat je hier niet meer weg wilt.

Kamchatka

Op zoek naar een typisch Russische bar voor een biertje? Dan is Kamchatka een perfecte locatie. Je bevindt je hier in een typische sfeer in een bar die op het eerste gezicht wat ruig oogt. Het menu is wat aan de simpele kant, maar daar krijg je wel precies voor terug waar je voor kwam: een lekker biertje voor een goede prijs.

Voor ieder wat wils

Of je nu van wijn houdt, liever een biertje drinkt of een cocktail liefhebber bent: op het gebied van bars in Moskou is het allemaal mogelijk. Na een dagje rondgewandeld te hebben door de stad is er niets lekkerder dan in een bar gaan zitten, genietend van een lekker drankje. En daar heb je in Moskou volop gelegenheden voor!