Hotels

Een stad als New York kent natuurlijk eindeloos veel hotels. Het aanbod is zelfs zo groot dat het eigenlijk weer lastig is om voor een bepaald hotel te kiezen. Er zijn een paar zaken die je je voor jezelf bedacht moet hebben voordat je de grote zoektocht naar het juiste hotel begint.

Budget

Wat is het budget dat je voor een nachtje slapen over hebt? Wil je dat hier ook een ontbijtje bij zit of doe je dat liever ergens onderweg? Hotels beginnen bij ongeveer 50 Euro per nacht en gaan door tot duizenden Euro’s voor een nachtje slapen. Uiteraard zijn de hotels hierin enorm verschillend maar jij bent de enige die in jouw portemonnee kan kijken.

Lokatie

Wanneer je naar New York gaat is de meest voorkomende plek waar je bent en gaat Manhattan. Het is daarom verstandig om naar hotels te zoeken in Manhattan. Een beetje in het centrum is natuurlijk leuk maar daardoor ook aanzienlijk duurder. Wanneer je besluit een stukje buiten het centrum te gaan maar wel in de buurt van een metro dan ben je nog steeds heel snel in het centrum maar ben je zeker weten veel goedkoper uit.

Welk Hotel

Dit is en blijft een lastig dingetje. Wanneer wij zelf naar een stad gaan en niet weten in welk hotel we moeten verblijven gaan we vaak uit van Booking.com en kiezen een hotel uit op basis van ervaringen van anderen. Wanneer de gemiddelden goed zijn gaan we er van uit dat dit ook zo voor onze kamer zal gelden.