Hotels

Wanneer je een stedentrip Moskou doet is de meest voordehand liggende manier van overnachten een hotel te boeken. Moskou heeft veel hotels en dus zal er altijd wel een hotel te vinden zijn dat het beste bij jouw wensen past. We raden je aan om op voorhand een hotel te boeken, gewoon vanuit Nederland en dan online. Het is mogelijk om dit te doen wanneer je in Moskou bent maar de betere hotels zijn dan vaak al volgeboekt of vragen echt de hoofdprijs voor een nachtje slapen.

Twee soorten hotels

In Moskou kennen ze grofweg twee soorten hotels. De luxe hotels (dit is niet extreem luxe maar meer naar Westerse maatstaven) en de ex-sovjet hotels. Met de ex-Sovjet hotel in eigenlijk niks mis maar ze zijn gewoon iets minder luxe. Daar is de prijs ook naar. Zaken als roomservice, een zwembad en een fitness zijn hier vaak niet, deze zijn wel in de luxe hotels te vinden. Een anders belangrijk verschil tussen deze twee is de ligging. In de luxe hotels zit je vaak in de buurt van de bezienswaardigheden, in de ex-sovjet hotels zit je hier net een stukje buiten. De prijsstelling van de hotels in Moskou is hoog, voor de luxe hotels ben je al snel minstens €200,- voor een kamer per nacht kwijt.

Online boeken

Het is handig om van te voren je hotel te boeken, een goede website om dit te doen is bijvoorbeeld Booking.com. Uiteraard kun je er voor kiezen om dit ter plaatse te doen maar dan heb je een grote kans dat je met volle hotels te maken krijgt.