The Intrepid Sea, Air and Space Museum

Voor jong en oud is een bezoek aan het Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York zeker de moeite waard. Het museum bevindt zich aan Pier 86 van de Hudson rivier, in Midtown Manhattan. Het Intrepid Sea, Air and Space Museum ligt aan het water, met aan de overkant van de rivier New Jersey. In het museum kun je een kijkje nemen op het vliegdekschip, maar er worden ook andere tentoonstellingen gegeven. Je kunt hier onder andere een aantal historische schepen bezichtigen en bekende vliegtuigen, zoals de Concorde en de Lockheed A-12. Verder kun je ook het ruimteveer Enterprise bekijken, het prototype voor de spaceshuttle van het Amerikaanse ruimteprogramma.

Onverschrokken schip

Het Intrepid Sea, Air and Space Museum opende in 1982 haar deuren voor publiek. Het schip werd in 1978 nog van de schroothoop gered. Het schip heet de USS Intrepid, wat onverschrokken betekent. Het museum is dus gedeeltelijk naar het schip vernoemd. In de afgelopen jaren hebben een aantal veranderingen plaatsgevonden, waaronder aanpassingen en een versleping naar een andere plek. In 2009 opende het museum op de huidige locatie. Omdat het schip in 1962 astronaut Scott Carpenter uit de zee viste, is er op de boot een replica van de capsule Aurora 7 te zien. Dit is onder andere de reden dat het museum zich ook richt op de ruimte.

Voor liefhebbers van vliegdekschepen, straaljagers en de ruimte

Voor een bezoek aan het Intrepid Sea, Air and Space Museum kun je van te voren tickets bestellen zodat je niet lang in de rij hoeft te wachten. Verder kun je online ook bekijken welke tentoonstellingen het museum heeft en welke openingstijden er worden gehanteerd. Het Intrepid Sea, Air and Space Museum is vooral interessant voor liefhebbers van vliegdekschepen, straaljagers en de ruimte.

Meer over The Intrepid Sea, Air and Space Museum

 • Openingstijden:

  1 April t/m 31 Oktober:
  - Maandag t/m Vrijdag: 10:00 - 17:00
  - Zaterdag, Zondag en Vakanties: 10:00 - 18:00

  1 November t/m 31 Maart:
  - Maandag t/m Zondag: 10:00 - 17:00

 • Adres:

  Pier 86, W 46th St, New York, NY 10036, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-245-0072

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York