Museum of Modern Art

Het Museum of Modern Art, afgekort MoMA, is een indrukwekkend kunstmuseum in New York. Het beroemde museum bevindt zich in Manhattan, in de buurt van het Metropolitan Museum of Art, en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. In het Museum of Modern Art kun je vooral schilder- en beeldhouwkunst uit de 20ste eeuw bekijken, maar ook films, foto’s en boeken. Het museum wordt gezien als het meest toonaangevende museum van moderne kunst ter wereld. Echt liefhebbers van moderne kunst moeten bij een verblijf in New York zeker een dagje uittrekken voor het Museum of Modern Art.

Picasso, Warhol & Van Gogh

Met als reden het publiek warm te krijgen voor nieuwe en verrassende kunststromingen werd het Museum of Modern Art opgericht. Het idee ontstond in 1928 en in 1929 opende het museum haar deuren voor publiek. Het museum kende vanaf het begin enorme successen en dat kreeg weerklank in alle grote wereldsteden. Vandaag de dag heeft het museum tienduizenden schilderijen, beelden en foto’s. Er zijn een aantal standaard schilderijen die hier te bewonderen zijn. Denk hierbij aan schilderijen van Picasso, Warhol maar ook Van Gogh. Verder zijn er om de zoveel tijd nieuwe tentoonstellingen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ontdek het museum

Het Museum of Modern Art ligt in Manhattan en is dus gemakkelijk te bereiken, zowel met de taxi als met de metro. Vanwege de grote populariteit is het museum overal goed aangegeven en zal het dus geen probleem zijn om deze te vinden. Je kunt online tickets kopen om zo lange wachtrijen te voorkomen. Verder kun je naar eigen inzicht het museum bezichtigen, bijvoorbeeld met een gratis audiotour. Je hebt ook de mogelijkheid om met een gids langs de meest bekende schilderijen te wandelen. Na afloop kun je natuurlijk ook een hapje eten bij restaurant The Modern in het Museum of Modern Art.

 • MoMA Paarse kunstzinnige bank
  MoMA Paarse kunstzinnige bank
  MoMA by John Saeyong Ra / CC BY 
  1/3
 • MoMA kunst in de binnentuin
  MoMA kunst in de binnentuin
  MoMa by John Saeyong Ra / CC BY 
  2/3
 • Brug in de MoMA
  Brug in de MoMA
  Bridge by John Saeyong Ra / CC BY 
  3/3

Meer over Museum of Modern Art

 • Openingstijden:

  Hoofdmuseum op Manhattan is gesloten tot 21 Oktober 2019.

  Er is een dependance in Queens welke wel geopend is.

 • Adres:

  11 W 53rd St, New York, NY 10019, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-708-9400

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York