Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art, afgekort MET, is niet alleen de plek waar jaarlijks het bekende MET Gala wordt gehouden. Het is in de eerste plaats een prachtig museum waar je ogen tekort komt. Het Metropolitan Museum of Art is het grootste museum van New York en wordt ook gezien als een van de symbolen van de stad. Er zijn meer dan twee miljoen kunststukken die zijn geleend van 400 galerijen over de hele wereld. Hier vind je niet alleen eeuwenoude kunst van schilders als Van Gogh en Degas, maar ook moderne kunst van diverse grote kunstenaars.

Op reis door de kunsttijd

Je kunt het Metropolitan Museum of Art op geheel eigen manier ontdekken, maar je kunt ook als het ware een reis door de kunsttijd maken. Zo begin je in de zalen waar je kunst uit de Gouden Eeuw kunt bekijken: hier vind je onder andere Rembrandt schilderijen, maar ook andere kunstschilders met Nederlandse achtergrond. Verder kun je een kijkje nemen in de hal met schilderijen en sculpturen uit Europa, afstammend uit de vroege 20e eeuw. Tot slot eindig je met de hal waar je de mooiste hedendaagse kunstwerken zult vinden.

Veelzijdig Metropolitan Museum of Art

De collectie van Metropolitan Museum of Art is ongelofelijk breed en is dan ook voor iedereen aan te raden. Je vind er overblijfselen uit de oudheid, maar ook bewaard gebleven harnassen uit de riddertijd, maar ook mode door de eeuwen heen en ook fotografie. Het museum heeft wisselende tentoonstelling die de aandacht krijgen. Er zijn speciale tentoonstellingen, maar ook workshops, bijzondere optredens en meer. Tijdens je bezoek kun je een audiotour aanschaffen of met een gids meegaan. Zo mis je niets van het Metropolitan Museum of Art en kun je zoveel mogelijk zien van dit indrukwekkende museum in New York.

Meer over Metropolitan Museum of Art

 • Openingstijden:

  Maandag: 10:00 tot 17:30
  Dinsdag: 10:00 tot 17:30
  Woensdag: 10:00 tot 17:30
  Donderdag: 10:00 tot 17:30
  Vrijdag: 10:00 tot 21:00
  Zaterdag: 10:00 tot 21:00
  Zondag: 10:00 tot 17:30

 • Adres:

  1000 5th Ave, New York, NY 10028, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-535-7710

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York