American Museum of Natural History

In een van de mooiste gebouwen in New York bevindt zich het American Museum of Natural History. Dit indrukwekkende museum is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in New York. Het American Museum of Natural History heeft niet alleen indrukwekkende ruimtes met de meest prachtige collecties, maar het museum investeert ook in allerlei onderzoeksgebieden, waaronder antropologie en paleontologie. Het museum staat vooral bekend om de talloze diorama’s, die je het idee geven dat je in de oudheid bent beland. Het American Museum of Natural History bevindt zich aan de rand van Central Park.

Groots museum

In 1869 werd het American Museum of Natural History opgericht en na 1874 vestigde het museum zich in het huidige gebouw aan 79th street en Central Park West. Het museum heeft allerlei opgezette dieren en verschillende verdiepingen die gewijd zijn aan diverse periodes uit de geschiedenis van mens en dier. Zo kun je allerlei dinosauriërs bekijken, tal van diorama’s van zoogdieren uit Afrika, Azië en Noord-Amerika en een grote antropologische collectie over de evolutie van de mens. Aan het museum verbonden ligt het Hayden Planetarium, waar films over het heelal worden afgespeeld.

Wisselende tentoonstellingen

Je kunt dus allerlei opgezette dieren en diorama’s bekijken in het American Museum of Natural History, maar er zijn ook leuke activiteiten te doen voor kinderen. Zo kunnen ze allerlei wetenschappelijke proeven uitvoeren en zo een duidelijker beeld krijgen van het museum en het werk dat de onderzoekers doen. Om de zoveel tijd zijn er nieuwe tentoonstellingen die de aandacht krijgen. Zo wordt er bijvoorbeeld extra aandacht gegeven aan het heelal, oceanen of een bepaalde dinosauriër. Van te voren kun je online kijken naar de tentoonstellingen die gelden op het moment dat jij in New York bent. Het is hoe dan ook een aanrader om het museum te bezoeken.

Meer over American Museum of Natural History

  • Openingstijden:

    Iedere dag tussen 10:00 en 17:45 behalve op Thanksgiving en 1e Kerstdag.

  • Adres:

    Central Park West & 79th St, New York, NY 10024, Verenigde Staten

  • Telefoon:

    +1 212-769-5100

  • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York