9/11 Memorial & Museum

Een van de plekken die de meeste indruk zullen achterlaten tijdens je verblijf in New York is het 9/11 Memorial & Museum. Dit is de plek waar op 11 september 2001 een aanslag werd gepleegd op de Twin Towers, ook bekend als het World Trade Center. Bijna drieduizend mensen kwamen hierbij om het leven, en het is hiermee de dodelijkste aanslag in Amerikaanse geschiedenis. Vandaag de dag is het 9/11 Memorial een plek gedenkplek aan deze aanslag. Je kunt het 9/11 Memorial en Museum bezoeken, dat zich ook op Ground Zero bevindt.

Ondergronds museum

Het 9/11 Memorial & Museum bevinden zich op Ground Zero en zijn dagelijks geopend voor publiek. Het 9/11 Memorial bestaat uit twee grote waterbakken die zijn gemaakt in de vorm van de twee torens die zijn neergestort. In deze waterbakken zijn de namen van de slachtoffers gegraveerd. Het 9/11 Museum is ondergronds en is gemakkelijk te bereiken. Het museum is zeer indrukwekkend. Hier worden de slachtoffers van de aanslag herdacht, maar er zijn ook allerlei overblijfselen te vinden van 9/11. Denk hierbij aan stukken staal van de torens, brandweerhelmen, een kapotte brandweerauto en meer.

Wall of Faces en Survivors’ Stairs

Tijdens je bezoek aan het 9/11 Memorial & Museum zijn er veel dingen te bezichtigen. Zo is er een de Wall of Faces, waar de foto’s van slachtoffers aan de muur hangen door een tabletscherm. Door op de foto te klikken vind je het verhaal van deze persoon. Een ander indrukwekkend gedeelte is de Survivors’ Stairs; dit is een betonnen trappenhuis waardoor honderden mensen probeerden te ontsnappen. Verder is er een Memorial Hall waar twee stukken staal van 24 meter staan; dit zijn overgebleven stukken van de torens. Ze zijn volledig roodbruin gekleurd vanwege de brand die bijna 100 dagen na de brand woedde.

Meer over 9/11 Memorial & Museum

 • Openingstijden:

  9/11 Memorial Museum:

  Zondag t/m Donderdag:
  - 09:00 - 20:00

  Vrijdag & Zaterdag:
  - 09:00 - 21:00

  n.b. Laatste toegang is 2 uur voor sluitingstijd.

 • Adres:

  180 Greenwich St, New York, NY 10007, Verenigde Staten

 • Telefoon:

  +1 212-312-8800

 • Website:

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van New York