Tverskaja oelitsa

Wanneer je in Moskou graag wilt gaan winkelen, kun je dat op verschillende plekken doen: Tverskaja oelitsa is er hier één van. Tverskaja oelitsa is een van de bekendste en ook belangrijkste straten in Moskou waar je terecht kunt voor winkelen, maar ook voor eten en drinken. Het is vooral ook een drukke straat, omdat deze straat rechtstreeks naar het centrum van Moskou leidt. Ook is er door deze weg verbinding met Sint-Petersburg, en de drukte is ook de wijden aan de populariteit bij toeristen. Als winkelcentrum en verkeersader neemt Tverskaja oelitsa een belangrijke positie in.

Tverskaja oelitsa: voor en na de Revolutie

Vroeger was Tverskaja oelitsa ook al een belangrijke straat. In de 19e eeuw was het een belangrijke doorgang vanaf het Rode Plein naar Sint-Petersburg. Ook maakten veel tsaren gebruik van deze weg als processieroute. In de 19e eeuw stond de Tverskaja oelitsa bekend om de vele hotels, theaters, restaurants en Franse modehuizen. Onder Stalin werd de straat enkele tientallen meters verbreed en werden veel oude gebouwen gesloopt en vervangen voor woonblokken. Vandaag de dag staan er nog een aantal interessante gebouwen die een beeld geven van de straat zoals deze voor de Russische Revolutie was.

Fastfoodketens en luxe restaurants

Vandaag de dag neemt de straat toch weer haar positie in als belangrijke winkelstraat. Er zijn dan ook veel grote winkelketens te vinden. Ook op het gebied van restaurants is er veel veranderd: er zijn grote, Amerikaanse fastfoodketens te vinden in de straat, maar ook prestigieuze restaurants. Verder is de straat ook de moeite waard om doorheen te wandelen. Er zijn tal van indrukwekkende gebouwen aan Tverskaja oelitsa te vinden, zoals het Poesjkinplein en Tverskaja-plein met het stadhuis van Moskou. Met de metro is deze straat zeer goed te bereiken; er zijn vijf lijnen waarmee je naar Tverskaja oelitsa kunt afreizen.

Meer over Tverskaja oelitsa

 • Openingstijden:

  De openingstijden verschillen per winkel, onderstaande tijden zijn richt-tijden:
  - Maandag: 10:00–22:00
  - Dinsdag: 10:00–22:00
  - Woensdag: 10:00–22:00
  - Donderdag: 10:00–22:00
  - Vrijdag: 10:00–22:00
  - Zaterdag: 10:00–21:00
  - Zondag: 10:00–22:00

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou