De Arbat Straat (Arbatskaja)

Vakantie en souvenirs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en het is dan ook niet meer dan logisch dat je ook in Moskou een speciale plek hebt waar je deze kunt aanschaffen. Aan de bekende Arbat Straat (Arbatskaja) kun je allerlei soorten souvenirs kopen: natuurlijk vind je hier de typisch Russische matroesjkapoppen, maar ook tal van andere kleine spullen die je kunt kopen voor de thuisblijvers. De Arbat Straat is een plek waar je als toerist naar hartenlust kunt onderhandelen over de prijs. Deze plek is een ideale optie om souvenirs te kopen als leuke herinnering aan je verblijf in Moskou.

Van onderklasse naar toeristisch centrum

De Arbat Straat ligt in het centrum van de stad. De straat ligt ten westen van het Kremlin en is gemakkelijk te bereiken, zowel lopend als met de metro. De straat kent een bijzondere geschiedenis; het was tot en met de 18e eeuw het woongebied van de onderklasse. Dit veranderde echter toen de rijke burgers deze plek begonnen te zien als luxueuze leefomgeving. Na de revolutie veranderde de straat weer in een verzamelplek voor kunstenaars en toen de Sovjet-Unie uiteenviel werd de Arbat Straat een toeristische plek waar veel toeristen hun souvenirs kopen.

Eten, drinken, winkelen en bezienswaardigheden

Je kunt in de eerste plaats dus voor je souvenirs zeker terecht aan de Arbat Straat. Maar ook als je wat wilt eten of drinken ben je hier op de goede plek, je hebt keuze uit tientallen leuke restaurants en cafés. Verder zijn er hier een aantal bezienswaardigheden die je kunt bezoeken: waaronder de huizen van twee grote Russische dichters: Aleksandr Poesjkin en Andrey Bely. Deze huizen zijn musea geworden en zijn dus open voor publiek. Ook zijn er hier nog een aantal leuke toeristische plekken te vinden. Er is dus genoeg te beleven aan de Arbat Straat in Moskou.

Meer over De Arbat Straat (Arbatskaja)

 • Openingstijden:

  De openingstijden verschillen per winkel, onderstaande tijden zijn richt-tijden:
  - Maandag: 10:00–21:00
  - Dinsdag: 10:00–21:00
  - Woensdag: 10:00–21:00
  - Donderdag: 10:00–21:00
  - Vrijdag: 10:00–21:00
  - Zaterdag: 10:00–21:00
  - Zondag: 11:00–20:00

 • Adres:

  Arbat St, Moskou, Rusland

Plattegrond

Bekijk de volledige plattegrond van Moskou