Taxi

Het is heel gebruikelijk om in Moskou af en toe een taxi te nemen. Je ziet ze overal in de stad rijden en het is natuurlijk een zeer eenvoudige manier om van de ene plek naar de andere plek in de stad te raken. Er zijn diverse maatschappijen die taxi’s hebben, tegenwoordig lijken deze allemaal veel op elkaar, ook met betrekking tot de betrouwbaarheid.


Het vinden van een taxi is eenvoudig. Op diverse plaatsen in de stad heb je standplaatsen waar je in de voorste taxi kunt stappen. Een andere manier is om gewoon je hand op te steken aan de kant van de weg om een taxi aan te houden. Ten slotte kan je natuurlijk altijd bij je hotel of restaurant een taxi laten bellen. Deze zal dan speciaal voor jou opgeroepen worden.

Tarieven

Waar het nemen van een taxi in Nederland nog altijd een dure grap is is dit in Moskou veel beter betaalbaar. Het starttarief is 2 Euro en iedere gereden kilometer is ongeveer 30 cent erbij. Nog steeds is een taxi een stuk duurder dan bijvoorbeeld het nemen van de metro. Het is gebruikelijk om een vaste prijs af te spreken als je instapt. Op deze manier weet je zeker dat de chauffeur de snelste route zal rijden en heb je achteraf geen verrassingen meer, toeristen willen nog wel eens worden afgezet.

Taalbarrière

Omdat veel taxichauffeurs weinig of helemaal geen Engels spreken is het verstandig om een kaartje mee te hebben of dit bijvoorbeeld op Google maps te laten zien waar je heen wilt. De chauffeur snapt dit direct en scheelt een hoop handen- en voetenwerk om elkaar te begrijpen.

Uber

Tegenwoordig heeft ook Uber zijn weg gevonden in Moskou. Je kunt de app dus ook hier gebruiken met dezelfde condities zoals je dat van Uber gewend bent. Op deze manier kan je nog goedkoper met de taxi.