Bus & Tram

Om je als toerist door het centrum van Moskou te bewegen ben je al snel aangewezen op het openbaar vervoer. Ondergronds is dit de metro maar wanneer je tijdens het verplaatsen een beetje om je heen wilt kijken ben je aangewezen op de bus, trollybus of tram. De kosten hiervan zijn net als de rest van het openbaar vervoer in Moskou laag. Een kaartje kost rond de 80 cent en hiermee kan je eenmalig een ritje maken. Dit in tegenstelling tot de metro waar je met een kaartje net zo lang door kan gaan tot je weer uit de poortjes op het station loopt.

Bus

Er rijden zowel normale bussen als trollybussen rond in Moskou. Het kopen van een kaartje kan bij de buschauffeur of bij een automaat in de buurt van de bushalte. Een bushalte van de normale bus is aangegeven met een letter “A”. Van een trollybus met letter “T”.

Tram

Langzaam is de tram een beetje uit het straatbeeld van Moskou aan het verdwijnen. Er zijn inmiddels meerdere lijnen opgedoekt. Het is natuurlijk wel leuk om een ritje met de tram te maken. Wij adviseren je om een ritje met tramlijn A te maken, deze lijn loopt langs veel bekende bezienswaardigheden.